Ciecierzyca Orzo Pilaf

Ciecierzyca Orzo Pilaf
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ciecierzycy Orzo Pilaf spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.68 za porcję. Jeśli masz makaron orzo), oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Orzo-Brokułowy Pilaf, Pilaw Orzo z pieczarkami, oraz Krewetki i Pilaf Orzo.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni z pokrywką. Podsmażyć cebulę, marchew, i czosnek z curry i tymianku, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać orzo i smażyć, aż makaron jest lekko rumiane. Wymieszać z rosołem z kurczaka, ciecierzycą i sosem chili; doprowadzić do wrzenia. Przykryj szczelną pokrywą i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Dusić gulasz 12 minut, mieszając od czasu do czasu, lub aż orzo jest w pełni gotowane. (Gulasz powinien być trochę bulionowy, nie suchy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn