Ciecierzyca i szpinak z dymną papryką
Ciecierzyca i szpinak z papryką dymną może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 84 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz cebulę, ocet sherry, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowana Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i szpinakiem z dressingiem z papryki Dymnej, Kurczak z papryką z ciecierzycą, oraz Kurczak z papryką dymną na ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; przykryć i gotować przez 8 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać wędzoną paprykę i gotować przez 1 minutę.
Dodaj białe wino, bulion warzywny i pomidory; doprowadzić do wrzenia.
Dodać ciecierzycę, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje (około 15 minut), mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szpinak; przykryć i gotować przez 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszać natkę pietruszki i ocet.