Cider Spice Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Cider Spice Cake. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 2G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 48 centów za porcję. Jeśli masz jabłecznik, sok z cytryny, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pumpkin & Apple Cider Spice Cake, Ciasto jabłkowo-przyprawowe z Cidrem karmelowym maślanym (bezglutenowe), oraz Torba na cydr i przyprawy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (8-przez 2-cala) okrągłe patelnie do ciast i kurz mąką, wybijając nadmiar.
W średniej misce wymieszać mąkę (1 1/2 szklanki), proszek do pieczenia, cynamon, sól, gałkę muszkatołową, goździki i ziele angielskie.
Połącz cydr jabłkowy i sok z cytryny w małej miarce.
Ubij masło w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, następnie dodaj brązowy cukier i ubijaj, aż się połączą.
Dodać jajka 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu (mieszanina będzie wyglądać zsiadłe).
Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i mieszankę cydru na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż do połączenia.
Dziel ciasto między patelniami do ciasta (ciasto utworzy cienką warstwę) i patelniami rap na powierzchni roboczej, aby uwolnić duże pęcherzyki powietrza.
Piec warstwy ciasta, aż zaczną odrywać się od boków patelni i Drewniany pick lub szaszłyk włożony w środku każdej warstwy ciasta wychodzi czysty, 25 do 30 minut.
Chłodne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 5 minut, następnie uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdej warstwy i odwróć warstwy na stojakach. Całkowicie schłodzić, co najmniej 1 godzinę.
Wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu.
Ubić cydr, a następnie doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając i gotować, stale ubijając, 1 minutę (mieszanina będzie bardzo gęsta).
Przenieść do metalowej miski i ustawić w większej misce z lodem i zimną wodą, a następnie mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie, o 30 protokół.
Ubij masło w dużej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, następnie dodaj jedną trzecią mieszanki cydru i ubijaj, aż się włączy.
Dodaj pozostałą mieszankę cydru i kontynuuj ubijanie, aż będzie gładka.
Gdy ciasta są chłodne, ułóż 1 warstwę płaskiej strony na płaskim talerzu do serwowania lub stojaku na ciasto i rozprowadź na wierzchu 3/4 szklanki maślanego kremu. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta płaską stroną do góry. Wierzch i bok ciasta z pozostałym kremem maślanym. Schłodzić 2 godziny przed podaniem (aby ujędrnić krem maślany).
* Warstwy ciasta można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać, dobrze zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej.* Ciasto matowe można schłodzić, luźno przykryć folią po 2 godzinach, do 1 dnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed zapisaniem.