Cider Spice Cake

Cider Spice Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Cider Spice Cake. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 2G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 48 centów za porcję. Jeśli masz jabłecznik, sok z cytryny, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pumpkin & Apple Cider Spice Cake, Ciasto jabłkowo-przyprawowe z Cidrem karmelowym maślanym (bezglutenowe), oraz Torba na cydr i przyprawy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (8-przez 2-cala) okrągłe patelnie do ciast i kurz mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę (1 1/2 szklanki), proszek do pieczenia, cynamon, sól, gałkę muszkatołową, goździki i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połącz cydr jabłkowy i sok z cytryny w małej miarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
4
Ubij masło w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, następnie dodaj brązowy cukier i ubijaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać jajka 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu (mieszanina będzie wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i mieszankę cydru na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dziel ciasto między patelniami do ciasta (ciasto utworzy cienką warstwę) i patelniami rap na powierzchni roboczej, aby uwolnić duże pęcherzyki powietrza.
8
Piec warstwy ciasta, aż zaczną odrywać się od boków patelni i Drewniany pick lub szaszłyk włożony w środku każdej warstwy ciasta wychodzi czysty, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
9
Chłodne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 5 minut, następnie uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdej warstwy i odwróć warstwy na stojakach. Całkowicie schłodzić, co najmniej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
Wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubić cydr, a następnie doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając i gotować, stale ubijając, 1 minutę (mieszanina będzie bardzo gęsta).
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść do metalowej miski i ustawić w większej misce z lodem i zimną wodą, a następnie mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij masło w dużej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, następnie dodaj jedną trzecią mieszanki cydru i ubijaj, aż się włączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj pozostałą mieszankę cydru i kontynuuj ubijanie, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
6
Gdy ciasta są chłodne, ułóż 1 warstwę płaskiej strony na płaskim talerzu do serwowania lub stojaku na ciasto i rozprowadź na wierzchu 3/4 szklanki maślanego kremu. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta płaską stroną do góry. Wierzch i bok ciasta z pozostałym kremem maślanym. Schłodzić 2 godziny przed podaniem (aby ujędrnić krem maślany).
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1
* Warstwy ciasta można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać, dobrze zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej.* Ciasto matowe można schłodzić, luźno przykryć folią po 2 godzinach, do 1 dnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed zapisaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn