Ciasto żurawinowo-orzechowe
Przepis na ciasto żurawinowo-orzechowe można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Za 1,2 dolara za porcję otrzymasz deser dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 509 kalorii . Ten przepis polubiło 67 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jajek, orzechów pekan, ekstraktu waniliowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z kurczakiem i jogurtem greckim z żurawiną i orzechami , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, czyli żurawiną Zitronenkuchen i Ciasto orzechowe bez glutenu i nabiału .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj śmietanę i maślankę na gładką masę. Stopniowo dodawaj wodę, ubijaj, aż masa będzie jasna i puszysta. Ubić z mąką i solą. Zawiń ciasto w folię; przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub przez noc.
Rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 9 cali. talerz do ciasta. Przytnij ciasto do 1/2 cala poza krawędź talerza; krawędzie fletu. W dużej misce wymieszaj jajka, syrop kukurydziany, cukier, masło i wanilię, aż się połączą. Wymieszaj żurawinę i orzechy pekan.
Piec w temperaturze 425° przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piec 35-40 minut dłużej lub do momentu, aż nadzienie będzie prawie gotowe. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce. Przykryj i wstaw do lodówki na noc przed pokrojeniem.