Ciasto żurawinowo-migdałowe z malinowym Coulis
Ciasto żurawinowo-migdałowe z malinowym Coulis może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, migdały, chambord i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto cytrynowo-Budyniowe z malinowym Coulis, Ciasto migdałowe z Coulis jagodowym, oraz Ciasto czekoladowe bez mąki z makaronową skórką z orzechów pekan z malinowym Coulis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 9-na-2-calowy Okrągły patelni ciasto.
Rozłóż migdały na małej blasze do pieczenia i tosty przez około 4 protokół, lub do złotego koloru.
Przenieść na powierzchnię roboczą i ostudzić. Zmiażdżyć migdały z wałkiem do ciasta, aż bardzo dobrze, ale z kilku większych kawałków pozostałych.
Przełożyć do miski i dodać 2 szklanki cukru cukierniczego, mąkę i sól.
W dużej misce ubij białka, aż utworzą się jędrne szczyty. Składaj suche składniki, garść na raz, aż nie pozostaną smugi mąki. W dużej szklanej miarce połącz masło, Chambord, ekstrakt migdałowy i skórkę z cytryny.
Wlać około jednej czwartej mieszaniny masła po stronie miski i delikatnie złożyć do ciasta, aż do wymieszania. Złóż pozostałą mieszaninę masła w 3 partiach, wlewając każdą po stronie miski. Zagnieść żurawinę i rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Piec ciasto przez około 35 minut, lub do złotego koloru, a górna część sprężyny z powrotem, gdy lekko naciśnięty. Pozostałą 1 łyżkę cukru cukierniczego przesiać na ciasto i piec przez 5 minut dłużej.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut. Odwróć ciasto na stojaku z drutu, a następnie obróć je w prawo na talerzu i ostudzić do temperatury pokojowej.
W robocie kuchennym lub blenderze maliny przecier z granulowanym cukrem i sokiem z cytryny. Przecedzić do miski.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z sosem malinowym i bitą śmietaną.