Ciasto Żurawinowo-Jabłkowo-Rodzynkowe
Ciasto żurawinowo-jabłkowo-rodzynkowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, jajko, złote smaczne jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Szarlotki Cynamonowe, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj 1 piecrust do 9-calowej płytki zgodnie ze wskazówkami opakowania; chill.
W dużej misce wymieszać 3/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i cynamonu; dodać jabłko i kolejne 3 składniki, dobrze podrzucając. Łyżka do przygotowanego kawałka; kropka z masłem.
Rozłóż kolejny kawałek i naciśnij linie zagięcia; przenieś na wierzch ciasta. Zagnieżdżaj krawędzie pod, i uszczelnij, naciskając zębami widelca.
Wytnij " X " w górnej części skorupy, aby para wydostała się.
Rozłóż pozostałe kawałki i naciśnij linie zagięcia.
Pokroić nożem w kształcie drzewa; ułożyć drzewa na wierzchu ciasta.
Ubić razem jajko i 1 łyżkę wody; równomiernie wymieszać z wierzchem ciasta.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki cukru.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut; zmniejszyć temperaturę do 350 i piec 40 minut.
Podawać ciepłe lub chłodne na stojaku z drutu. (Aby podgrzać, przykryć luźno folią aluminiową i piec w temperaturze 350 przez 20 do 25 minut.)
Podawać z lodami waniliowymi, w razie potrzeby.