Ciasto Żurawinowo-Jabłkowo-Rodzynkowe

Ciasto Żurawinowo-Jabłkowo-Rodzynkowe
Ciasto żurawinowo-jabłkowo-rodzynkowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, jajko, złote smaczne jabłka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Szarlotki Cynamonowe, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dopasuj 1 piecrust do 9-calowej płytki zgodnie ze wskazówkami opakowania; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
2
W dużej misce wymieszać 3/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i cynamonu; dodać jabłko i kolejne 3 składniki, dobrze podrzucając. Łyżka do przygotowanego kawałka; kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
MasłoMasło
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozłóż kolejny kawałek i naciśnij linie zagięcia; przenieś na wierzch ciasta. Zagnieżdżaj krawędzie pod, i uszczelnij, naciskając zębami widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
4
Wytnij " X " w górnej części skorupy, aby para wydostała się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
5
Rozłóż pozostałe kawałki i naciśnij linie zagięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
6
Pokroić nożem w kształcie drzewa; ułożyć drzewa na wierzchu ciasta.
7
Ubić razem jajko i 1 łyżkę wody; równomiernie wymieszać z wierzchem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Posypać pozostałą 1/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
9
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut; zmniejszyć temperaturę do 350 i piec 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podawać ciepłe lub chłodne na stojaku z drutu. (Aby podgrzać, przykryć luźno folią aluminiową i piec w temperaturze 350 przez 20 do 25 minut.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać z lodami waniliowymi, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn