Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe

Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe
Ciasto żurawinowo-jabłkowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Mieszanka pieczenia jabłek, szczypta mielonego cynamonu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 17 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Z Żurawiną, Placek Gruszkowo-Żurawinowy, oraz Ciasto Żurawinowo-Wiśniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać mąkę, cukier i sól; pokroić w masło i skrócić do kruchego. Stopniowo dodawać wodę, rzucając widelcem, aż ciasto się połączy po naciśnięciu. Podziel ciasto na pół. Uformuj każdą połowę w dysk; owiń w folię. Przechowywać w lodówce przez 30 minut lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W małej misce połączyć porzeczki i rum; odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść 3/4 szklanki żurawiny i 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym; pulsuj, aż żurawina będzie grubo posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać jabłka, tapiokę, sok z cytryny, skórkę cytryny, cynamon, pozostały cukier i mieszankę porzeczek; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
PorzeczkiPorzeczki
TapiokaTapioka
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Odstawić na 15 minut.
7
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta do 1/8 cala.- grube koło; przeniesienie do 9-in. talerz z głębokim talerzem. Przycinamy ciasto do 1/2 cala. poza krawędzią płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Dodaj wypełnienie.
9
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 1/8 cala.- grube koło; pocięte na 1/2 cala.- szerokie paski. Ułóż nad wypełnieniem w kratowym wzorze. Przyciąć i uszczelnić paski do krawędzi dolnego ciasta; krawędź fletu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Pozostałe żurawiny umieścić w przestrzeniach między kratownicami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
11
Do glazury, w małej misce, wymieszać cukier i cynamon; odstawić. W innej misce, ubijać jajko i mleko; szczotkować na górze kratki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Posypać mieszaniną cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
13
Piec na dolnej półce piekarnika w temperaturze 400° przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325°; piec 40-45 minut dłużej lub do momentu, gdy skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie bąbelkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Schłodzić na drucianym stojaku przez 30 minut; Podawać na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn