Ciasto Żurawinowe Tarta
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Tarta ciasto żurawinowe może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1972 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 12,6 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka fasoli waniliowej, mielone goździki, cukier szlifierski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Tarta, Tarta Żurawinowa, oraz Tarta Z Dżemem Żurawinowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°, ułóż stojak na środku i umieść blachę do pieczenia (wystarczająco dużą, aby pomieścić ciasto) lub kamień do pieczenia na stojaku.
Żurawinę, gruszki i cukier połączyć w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gruszki będą po prostu miękkie i cukier się rozpuści, około 20 do 25 minut.
Odcedzić owoce przez drobny siatkowy sitko, rezerwując soki w żaroodpornej misce.
Przenieś owoce do średniej miski i dodaj fasolę waniliową i nasiona, goździki, syrop kukurydziany, skórkę pomarańczową i tyle zarezerwowanych soków, aby tylko zwilżyć owoce, około 1/3 szklanki. (Soki nie powinny być połączone w dnie miski.) Mieszać do połączenia; odstawić do ostygnięcia, co najmniej 10 minut.
Żółtko i mleko umieścić w małej misce i ubijać, aż równomiernie połączone; odstawić.Gdy ciasto wypoczywa i nadzienie jest chłodne, rozwałkuj jeden krążek ciasta na mąką do grubości 1/8 cala. Linia 9-1 / 2-calowy talerz deep-dish pie z ciasta i przyciąć nadmiar, pozostawiając 1/2-calowy zwis.
Rozwałkuj drugą tarczę ciasta na posypanej mąką powierzchni do grubości 1/4 cala i za pomocą noża lub noża wytnij okrągły otwór o średnicy 1 cala na środku.
Wlać nadzienie żurawinowe do talerza ciasta i ułożyć drugie ciasto na wierzchu, aby je zamknąć. Uszczypnij obramowanie, aby uszczelnić dwie skórki i stworzyć dekoracyjną, karbowaną krawędź.
Wymieszać masę jajeczną na wierzchu ciasta i posypać cukrem szlifierskim.
Umieść ciasto na kamieniu do pieczenia lub blasze na środku piekarnika i piecz, niezakłócony, przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do 191°. gotować przez dodatkowe 45 do 50 minut, lub aż skorupa jest złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie i grube.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed krojeniem.Parowanie napojów: Dashe Dry Creek Late Harvest Zinfandel, Kalifornia. Ten Zinfandel z późnych zbiorów ma wszystkie przyprawy i ciemne owoce, które wytrzymują żurawinę, i jest bardziej suchy w winach deserowych, dzięki czemu idealnie pasuje do tego cierpkiego deseru.