Ciasto Żurawinowe Tarta

Ciasto Żurawinowe Tarta
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Tarta ciasto żurawinowe może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1972 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 12,6 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka fasoli waniliowej, mielone goździki, cukier szlifierski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Tarta, Tarta Żurawinowa, oraz Tarta Z Dżemem Żurawinowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°, ułóż stojak na środku i umieść blachę do pieczenia (wystarczająco dużą, aby pomieścić ciasto) lub kamień do pieczenia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Żurawinę, gruszki i cukier połączyć w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gruszki będą po prostu miękkie i cukier się rozpuści, około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Odcedzić owoce przez drobny siatkowy sitko, rezerwując soki w żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przenieś owoce do średniej miski i dodaj fasolę waniliową i nasiona, goździki, syrop kukurydziany, skórkę pomarańczową i tyle zarezerwowanych soków, aby tylko zwilżyć owoce, około 1/3 szklanki. (Soki nie powinny być połączone w dnie miski.) Mieszać do połączenia; odstawić do ostygnięcia, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Żółtko i mleko umieścić w małej misce i ubijać, aż równomiernie połączone; odstawić.Gdy ciasto wypoczywa i nadzienie jest chłodne, rozwałkuj jeden krążek ciasta na mąką do grubości 1/8 cala. Linia 9-1 / 2-calowy talerz deep-dish pie z ciasta i przyciąć nadmiar, pozostawiając 1/2-calowy zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozwałkuj drugą tarczę ciasta na posypanej mąką powierzchni do grubości 1/4 cala i za pomocą noża lub noża wytnij okrągły otwór o średnicy 1 cala na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Wlać nadzienie żurawinowe do talerza ciasta i ułożyć drugie ciasto na wierzchu, aby je zamknąć. Uszczypnij obramowanie, aby uszczelnić dwie skórki i stworzyć dekoracyjną, karbowaną krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Wymieszać masę jajeczną na wierzchu ciasta i posypać cukrem szlifierskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SzlifierskiCukier Szlifierski
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
Umieść ciasto na kamieniu do pieczenia lub blasze na środku piekarnika i piecz, niezakłócony, przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do 191°. gotować przez dodatkowe 45 do 50 minut, lub aż skorupa jest złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie i grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed krojeniem.Parowanie napojów: Dashe Dry Creek Late Harvest Zinfandel, Kalifornia. Ten Zinfandel z późnych zbiorów ma wszystkie przyprawy i ciemne owoce, które wytrzymują żurawinę, i jest bardziej suchy w winach deserowych, dzięki czemu idealnie pasuje do tego cierpkiego deseru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZinfandelZinfandel
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia28
Magazyn