Ciasto świąteczne
Christmas Pie może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 67 g tłuszczu i łącznie 1227 kalorii . Za 2,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest idealny na Boże Narodzenie . Jeśli masz pod ręką wodę, kokos, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Cringle Christmas Crack (The Best Christmas Crack Ever!) , Divine Christmas Candy Cane Cookies i A Christmas With Peking Duck .
Instrukcje
Wlej zimną wodę do małej miski.
Żelatynę zalać wodą i odstawić na 5 minut.
W średnim rondlu wymieszaj 1/2 szklanki cukru, mąki i mleka. Gotuj na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się, stale mieszając. Gotuj i mieszaj przez 5 minut. Lekko ostudź. Wymieszaj z mieszanką żelatyny i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
W dużej szklanej lub metalowej misce ubij białka, aż będą piankowate.
Dodaj krem z kamienia winnego. Kontynuuj ubijanie, stopniowo dodając 1/2 szklanki cukru, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Wymieszaj z ubitą pianą, kokosem i ekstraktem migdałowym.
Wlać schłodzoną mieszankę mleczną do ciasta. Na wierzchu ułożyć masę bezową. Schłodzić ciasto przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.