Ciasto śmietankowe z polewą maślaną
Need a deser wegetariański lacto ovo? Ciasto śmietankowe z polewą maślaną może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 216 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 746 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kilku kropli vanillan extract, śmietana, vanillan extract, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto dyniowe z brązową glazurą maślaną, Ciasto marchewkowe z serem śmietankowym, oraz Ciasto Bananowe Z Masłem Orzechowym Maślana Glazura.
Instrukcje
Tłuszcz i lekko mąkę 1,4 litra (6 filiżanek) karbowanej puszki. Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Umieścić masło i cukier w misce i dobrze ubić za pomocą miksera elektrycznego, aż mieszanina jest bardzo lekki i puszysty.
Dodać jajka trochę na raz, bicie dobrze między każdym dodatkiem.
Dodaj trochę mąki, jeśli mieszanina zacznie się oddzielać.
Dodać ekstrakt z wanilii.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w połowie z masłem razem z połową śmietany. Dobrze razem bij.
Dodać pozostałą mąkę i śmietanę i dobrze wymieszać. Łyżkę do przygotowanej puszki i rozprowadzić poziom.
Piec w piekarniku 3540 min. Po ugotowaniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w blaszce na 5 min.
Aby glazura umieścić wszystkie składniki na małej patelni i podgrzewać, aż masło się stopi. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień trochę i gotować na wolnym ogniu przez 3 min.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia i zgęstnienia.
Obróć ciasto na stojaku drucianym nad tacą.
Polać lub umyć połowę glazury na ciasto. Pozostawić do wchłonięcia. Następnie wylej pozostałą glazurę na ciasto. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto Bundt. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "