Ciasto śmietankowe Mildred od podstaw
Mildred ' s Sour Cream Pound Cake from Scratch może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka sody oczyszczonej, wanilii, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto śmietankowe Mildred od podstaw, Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Z Kwaśną Śmietaną.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Wymieszać mąkę i sodę oczyszczoną do wymieszania. Ubij masło i cukier w dużej misce z mikserem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Ubij mieszankę mąki na przemian ze śmietaną. Zmiksuj wanilią.
Wlać do 10-calowej patelni z rurką lub 12-szklanki karbowanej patelni z rozpylonym natryskiem do gotowania.
Piec 1 godz. 20 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Fajne ciasto na patelni 10 min. Poluzuj ciasto z boków patelni nożem. Odwróć na stojak z drutu; delikatnie usuń patelnię. Fajne ciasto całkowicie.