Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym

Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym
Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, ekstrakt z wanilii, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, oraz Placek Kukurydziany Śliwkowy.

Instrukcje

1
Aby zrobić sorbet: ćwiartować śliwki, wyrzucić pestki i pokroić na 1/2 cala. Śliwki przecier w robocie kuchennym, aż będą gładkie. Przecier przecedzić przez sito o średnich oczkach do średniej miski, odrzucając Skórki. Powinno być około 2 3/4 szklanki przecieru. Wymieszać 1/2 szklanki cukru, wodę, sól i sok z cytryny. Posmakuj słodyczy i w razie potrzeby dodaj trochę więcej cukru. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do nocy. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Zamrażać do momentu, w którym można nabrać, około 4 godzin, w zależności od zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
SorbetSorbet
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Aby ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. Smarować i mąki 9 1/2-calowy springform patelni. Wyjąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać w misce. Wymieszać z solą i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W misce, masło i cukier śmietany, aż lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W małej misce wymieszaj mleko, sok z cytryny i ekstrakt z wanilii. W 3 dodatkach, na przemian mieszać w suchych składników i mleka do mieszaniny masła tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Połowę ciasta rozłożyć na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Połowę śliwek ułożyć na cieście. Powtórz z pozostałym ciasto ciasto i pozostałe śliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
8
Posypać 1 łyżką mąki kukurydzianej na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
9
Piec, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, o 50 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Ciasto pokroić w plasterki.
2
Kłaść plasterek na każdym talerzu z sorbetem śliwkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
3
Podawać natychmiast.
4
Z góry: ciasto najlepiej smakuje przygotowane w dniu, w którym planujesz je podać, ale można je przygotować dzień wcześniej. Przechowywać w temperaturze pokojowej, dobrze zapakowane w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn