Ciasto śliwkowe z orzechami laskowymi kruche i miodowym Mascarpone
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 658 kalorii, 12g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, zmielony kardamon, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Śliwki pieczone w miodzie z kremem Mascarpone i kruche, Bogate ciasto czekoladowe ze słoną Dulce de Leche i orzechami laskowymi kruche, oraz Ciasto orzechowe z Mascarpone i czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325; masło 10-calowa Patelnia żeliwna. Do miski wrzucić śliwki z 2 łyżkami cukru i sokiem z cytryny.
W robocie kuchennym mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem, kardamonem i pozostałym 1/2 szklanki cukru.
Dodać masło i proces, aż drobno posiekane.
Dodać jajka i wanilię i proces aż włączone. Po włączeniu procesora stopniowo dodawaj mleko w cienkim strumieniu i przetwarzaj, aż ciasto będzie gładkie.
Dodać ciasto do śliwek, delikatnie je składając.
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię i wygładzić powierzchnię.
Piec ciasto przez około 1 godzinę, aż wierzch będzie złoty i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
W średniej misce ubij śmietanę z miodem na średniej prędkości, aż delikatnie ubijesz. Bij w mascarpone ze średnią-niską prędkością.
W robocie kuchennym pulse orzechów laskowych kruche, aż grubo posiekane.
Ciasto pokroić w kliny i przenieść na talerze. Łyżkę miodu mascarpone na wierzchu, posypać posiekaną orzech kruchy i podawać.