Ciasto z wołowiną i Guinnessem
Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 47g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.97 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto Z Wołowiną I Guinnessem, Beef & Guinness Pie, oraz Ciasto z wołowiną i Guinnessem.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokroić wołowinę na sucho. W płytkim naczyniu wymieszać mąkę, sól i pieprz.
Dodać wołowinę, obracając się do płaszcza, a następnie strząsnąć nadmiar i przenieść na talerz.
Rozgrzać olej w szerokim 5-do 6-quart żaroodpornego ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do samego palenia, a następnie brązowe mięso w 3 partiach, okazjonalnie obracając, około 5 minut na partię, przenosząc do miski.
Dodaj cebulę, czosnek, i wody do garnka i gotować, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z dna garnka i często mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, 1 minutę. Wymieszaj wołowinę z sokami zgromadzonymi w misce, bulionem, piwem, sosem Worcestershire, pieprzem i tymiankiem i przynieś na wolnym ogniu, a następnie przykryj i przenieś do piekarnika. Dusić, aż wołowina będzie bardzo miękka i sos jest zagęszczony, o 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Wyrzucić tymianek i chłodny gulasz całkowicie, odkryte, około 30 minut. (Jeśli gulasz jest ciepły podczas układania ciast, topi się niegotowane ciasto.)
Umieść płytką patelnię do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika i zwiększ temperaturę piekarnika do 218°.
Schłodzony gulasz podziel między miski (nie będą całkowicie pełne).
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calowy kwadrat o grubości około 1/8 cala. Przyciąć krawędzie i pokroić ciasto na ćwiartki. Wymieszać razem jajko i wodę i umyć 1-calową granicę mycia jajek wokół każdego kwadratu. Odwróć 1 kwadrat nad każdą miską i zasłoną, lekko naciskając boki, aby pomóc przylegać.
Wyszczotkuj ciasto z pozostałą ilością jajka i zamrozić 15 minut, aby dokładnie schłodzić ciasto.
Piec ciasta na rozgrzanej płytkiej patelni do pieczenia, aż ciasto będzie dmuchane i złociste, o 20 protokół.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 204° i piec 5 minut więcej, aby w pełni ugotować ciasto.