Przepis wołowina i Curry ciasto może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 75 godzin. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 795 kalorii, 16G białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Mieszanka curry, sól, groch, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo, Curry Wołowe, oraz Curry Kokosowe Wołowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszaj razem wołowinę, sos sojowy, cukier i sól rękami, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Cukier
Wołowina
Sól
2
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie dodać wołowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu i rozbijając wołowinę na małe kawałki, aż tylko rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Odcedzić wołowinę w durszlaku ustawić nad miską (patelnia rezerwa) i powrót krople wołowiny do nieoczyszczonej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Patelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Kapiące ciepła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Dodać curry i ziemniaki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są przezroczyste, 3 do 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Ziemniak
6
Dodać wodę i gotować, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, aż ciecz zostanie wchłonięta i ziemniaki są miękkie, o 1 minutę. Powrót wołowiny na patelnię i wymieszać z groszkiem, a następnie chłodnym nadzieniem, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Wołowina
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
8
Rozwałkuj jeden arkusz ciasta na 12-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta i wytnij 4 (5-calowe) rundy za pomocą noża. 1/3 szklanki nadzienia na każdą z 2 rund, pozostawiając 3/4-calową krawędź wokół krawędzi, następnie delikatnie posmaruj krawędzie jajkiem i przykryj kolejną rundą, delikatnie rozciągając, aby całkowicie pokryć nadzienie. Delikatnie dociśnij krawędzie zębami widelca (około 3/4 cala od krawędzi) do uszczelnienia, a następnie przenieś placki na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi arkuszami ciasta i nadzieniem, aby uzyskać w sumie 8 ciast na 2 blachach do pieczenia(może być jeszcze trochę nadzienia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Wałek Do Ciasta
9
Blaty ciasta lekko posmarować jajkiem i piec w górnej i dolnej części piekarnika, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż ciasta będą głęboko złociste i nadmuchane, 25 do 30 minut. Chłodne placki do ogrzania, około 10 minut lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
* Ciasta wołowe mogą być składane i szczotkowane z jajkiem 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte lub 1 tydzień wcześniej i zamrożone, dobrze owinięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Jajko
2
Piec zamrożone ciasta (nie rozmrażać) dodatkowe 5 minut.* Ciasta wołowe można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić. Podgrzej na blasze w środku piekarnika 177°, aż napełnienie będzie gorące, około 15 minut.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.