Ciasto z winogronami i syropem Sangiovese
Zbierz ciasto z winogronami i syropem Sangiovese może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Smitten Kitchen ' s Harvest Roast Chicken z winogronami, oliwkami i rozmarynem, Penne all ' Arrabbiata (pikantne Penne) z nową stacją Lewis Sangiovese, oraz Ciasto Do Zbioru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 9-calowy springform patelni. W małej misce ubić mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. W dużej misce ubijamy jajka z granulowanym cukrem do bladożółtego.
Ubić mleko, oliwę z oliwek, roztopione masło, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i waniliową. Złożyć w mieszaninie mąki, a następnie 1 1/2 szklanki winogron. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec ciasto przez 15 minut. Do góry ciasta z pozostałym 1/2 szklanki winogron i piec przez około 40 minut dłużej, aż tester ciasta włożony w centrum wyjdzie czysty.
Przenieść ciasto do stojaka, ostrożnie wyjąć pierścień i ostudzić do temperatury pokojowej.
Tymczasem w dużym rondlu gotuj sok winogronowy na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 25 minut.
Niech syrop winogronowy ostygnie do temperatury pokojowej.
Wyjąć ciasto z podstawy i przenieść na półmisek. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Ciasto pokroić w kliny i podawać, przekazując syrop winogronowy na stole.