Ciasto Z Warzywami Korzeniowymi
Ten przepis służy 8. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 807 kalorii, 10g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, sok z cytryny, korzeń selera, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Z Warzywami Korzeniowymi, Root Vegetable Smash, oraz Tarka Z Warzyw Korzeniowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie skorupy: rozwiń 2 kawałki ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni.
Posmaruj 1 kawałek połową roztopionego masła, a następnie Ustaw drugi kawałek bezpośrednio na górze.
Zwiń 2 kawałki razem w prostokąt o wymiarach 12 na 14 cali. Powtórz z pozostałymi 2 kawałkami ciasta. Linia 8-na-11-calowe naczynie do pieczenia z 1 Prostokąt, pozostawiając zwis ze wszystkich stron.
Przenieś pozostały prostokąt na blachę do pieczenia. Schłodzić obie Skórki, aż ciasto będzie twarde, o 30 protokół.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i 1 szklanka wody. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i szalotki zaczynają brązowieć, o 20 protokół.
Dodaj 1 łyżkę masła i 1 łyżeczkę cukru. Gotować, mieszając, aż szkliwione, o 3 protokół; doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki masła w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj marchew, pasternak, korzeń selera i pozostałą 1 łyżeczkę cukru. Gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Posypać mąką i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, mieszając, 2 minuty. Stopniowo mieszać w śmietanie i 1 szklanka wody, aż będzie gładka. Zwiąż gałązki tymianku i liście laurowe razem ze sznurkiem kuchennym; Dodaj do patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie i ciecz jest gęsta, o 15 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Odrzuć wiązkę ziół. Wymieszać skórkę z cytryny i sok, szalotki i pietruszki.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Rozłóż szalotki równomiernie na skorupie w naczyniu do pieczenia, a następnie dodaj nadzienie z warzyw korzeniowych w równej warstwie. Przykryj przygotowaną wierzchnią skórką; użyj nożyczek kuchennych, aby przyciąć nadmiar ciasta, aby uzyskać 1-calowy zwis. Uszczypnij 2 Skórki razem, a następnie złóż zwisające ciasto pod siebie. Wyluzuj 20 minut.
Umyj górną skórkę z ubitym jajkiem. Zdobądź dekoracyjnie za pomocą noża do parowania, uważając, aby nie przebić się całkowicie; szturchnij kilka otworów wentylacyjnych w skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 40 protokół.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.