Ciasto z tuńczykiem empanada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj ciasto Tunan empanada. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. 97 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz przecier pomidorowy, tymianek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Empanada z marynowaną wieprzowiną i pieczoną czerwoną papryką (Empanada de Lomo) z Hiszpanii, Easy-as-Pie Empanada, oraz Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Cebulę, czosnek, ziemniaki i marchew smażyć na oleju przez 5 minut, aż zmiękną.
Dodać paprykę, paprykę, zioła i pomidory czyste i gotować przez 5 min.
Dodać wywar, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu, aż wywar się wchłonie i warzywa będą miękkie.
Ćwiartkę ciasta rozwałkować w kółko o średnicy 22 cm.
Pozostałe ciasto rozwałkować, aby wyłożyć puszkę o luźnym dnie o długości 22 cm, tak aby ciasto przeszło przez krawędzie puszki.Napełnij mieszanką tuńczyka i wierzch pokrywką ciasta.
Umyj brzegi jajkiem, a następnie złóż na boki i naciśnij widelcem, aby uszczelnić. Zrób dwa otwory na górze, posmaruj jajkiem i piecz przez 35-40 minut, aż się zarumienią. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać.