Ciasto z tuńczykiem empanada

Ciasto z tuńczykiem empanada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj ciasto Tunan empanada. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. 97 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz przecier pomidorowy, tymianek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Empanada z marynowaną wieprzowiną i pieczoną czerwoną papryką (Empanada de Lomo) z Hiszpanii, Easy-as-Pie Empanada, oraz Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Cebulę, czosnek, ziemniaki i marchew smażyć na oleju przez 5 minut, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Dodać paprykę, paprykę, zioła i pomidory czyste i gotować przez 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
4
Dodać wywar, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu, aż wywar się wchłonie i warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Dodaj tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Ćwiartkę ciasta rozwałkować w kółko o średnicy 22 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
7
Pozostałe ciasto rozwałkować, aby wyłożyć puszkę o luźnym dnie o długości 22 cm, tak aby ciasto przeszło przez krawędzie puszki.Napełnij mieszanką tuńczyka i wierzch pokrywką ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Umyj brzegi jajkiem, a następnie złóż na boki i naciśnij widelcem, aby uszczelnić. Zrób dwa otwory na górze, posmaruj jajkiem i piecz przez 35-40 minut, aż się zarumienią. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn