Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli, masła, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Podobne przepisy to Angel Food Cake Z Truskawkami I Bitą Śmietaną, Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca, oraz Truskawki i bita śmietana z chrupiącym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9 calowa patelnia rurowa.
W małym rondlu połącz masło i mleko. Rozgrzać, aż masło się rozpuści, ale nie gotować. W średniej misce ubić jajka z 1/2 łyżeczki soli i 2 szklankami cukru. Wymieszać z rozgrzanym mlekiem, masłem i wanilią.
Połączyć mąkę i sodę oczyszczoną; mieszać do ciasta tylko do wymieszania.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec przez 55 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy nóż włożony w koronkę ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni przez co najmniej 15 minut przed wyjęciem i umieszczeniem na stojaku z drutu w celu całkowitego ostygnięcia.
W misce do miksowania wyposażonej w mocowanie trzepaczki, połączyć serek śmietankowy, cukier, wanilię i sól. Beat ze średnią prędkością do gładkiej.
Wlać ciężką śmietanę w powolnym, stałym strumieniu, podczas gdy mieszanina jest ubijanie, aż mieszanina puchnie i może utrzymać sztywny szczyt. Nie pozwól, aby zrobiło się ziarnisto. Od czasu do czasu zeskrobuj dno miski łopatką, aby usunąć grudki.
Pokrój schłodzone ciasto poziomo na trzy warstwy. Ułóż truskawki na dolnej warstwie, a górne końce skieruj na zewnątrz. Wypełnij pozostałą przestrzeń większą ilością jagód. Łyżka trochę bitej śmietany na jagody i równomiernie rozprowadzić.
Umieść kolejną warstwę ciasta na wierzchu i powtórz proces.
Nałożyć górną warstwę na ciasto i przykryć pozostałą śmietaną. Ułóż pozostałe jagody na kremie.