Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną

Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli, masła, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Podobne przepisy to Angel Food Cake Z Truskawkami I Bitą Śmietaną, Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca, oraz Truskawki i bita śmietana z chrupiącym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9 calowa patelnia rurowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W małym rondlu połącz masło i mleko. Rozgrzać, aż masło się rozpuści, ale nie gotować. W średniej misce ubić jajka z 1/2 łyżeczki soli i 2 szklankami cukru. Wymieszać z rozgrzanym mlekiem, masłem i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połączyć mąkę i sodę oczyszczoną; mieszać do ciasta tylko do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wlać do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec przez 55 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy nóż włożony w koronkę ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni przez co najmniej 15 minut przed wyjęciem i umieszczeniem na stojaku z drutu w celu całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
W misce do miksowania wyposażonej w mocowanie trzepaczki, połączyć serek śmietankowy, cukier, wanilię i sól. Beat ze średnią prędkością do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
WaniliaWanilia
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wlać ciężką śmietanę w powolnym, stałym strumieniu, podczas gdy mieszanina jest ubijanie, aż mieszanina puchnie i może utrzymać sztywny szczyt. Nie pozwól, aby zrobiło się ziarnisto. Od czasu do czasu zeskrobuj dno miski łopatką, aby usunąć grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Pokrój schłodzone ciasto poziomo na trzy warstwy. Ułóż truskawki na dolnej warstwie, a górne końce skieruj na zewnątrz. Wypełnij pozostałą przestrzeń większą ilością jagód. Łyżka trochę bitej śmietany na jagody i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
JagodyJagody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Umieść kolejną warstwę ciasta na wierzchu i powtórz proces.
10
Nałożyć górną warstwę na ciasto i przykryć pozostałą śmietaną. Ułóż pozostałe jagody na kremie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
KremKrem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Magazyn