Ciasto z szynką i pomidorami
Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1504 kalorii, 31g białka, oraz 86 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ser mozzarella, szynka, jajko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placek pomidorowy Sandy, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim.
Instrukcje
Podsmażyć szynkę i zieloną cebulę na dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut lub do momentu, gdy szynka będzie brązowa i jakakolwiek ciecz odparuje.
Spód skorupy ciasta równomiernie posmarować musztardą; posypać 1/2 szklanki sera mozzarella. Wymieszać szynkę równomiernie na ser, a na wierzch nałożyć pojedynczą warstwę pokrojonych pomidorów.
Jajko ubić widelcem i pół na pół, aż się zmiksuje; polać pomidorami.
Posypać równomiernie bazylią, pieprzem i pozostałym 1/2 szklanki sera.
Piec na najniższym stojaku piekarnika w 425 przez 20 do 23 minut lub aż lekko zbrązowieje i ustawić. Schłodzić na stojaku z drutu 20 minut.
Pokroić w kliny, aby służyć; udekorować, w razie potrzeby.