Ciasto z szynką cielęcą i jajkiem V-Tol
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 542 kalorie, 40g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jajka na twardo, żelatyna, filet cielęcy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić gorącą pastę z wodą, umieść wodę na ogniu, dodaj smalec i zagotuj.
Przesianą mąkę wymieszać z solą.
Dodaj wodę i smalec do mąki i mieszaj, aż pasta odejdzie od krawędzi miski. Pracuj szybko, gdy pasta jest jeszcze gorąca.
Umieścić na desce i ugniatać, aż będzie gładka.
Mięso zalać wodą, dodać natkę pietruszki i zmiksowane zioła. Gotować 30 minut.
Usuń mięso z wywaru i zmniejsz wywar do 2 filiżanek.
Dodaj żelatynę i sherry do wywaru i pozostaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozwałkuj ciasto do grubości około 3/16 cala.
Pocięte na kształty, aby pasowały do boków, podstawy i końców prostokątnej puszki. Pozwól na skurcz o długości i szerokości 1/2 cala. Boki linii cyny najpierw, a następnie upuść kawałek cięty, aby dopasować podstawę i docisnąć krawędzie razem. Upewnij się, że boki są wystarczająco długie, aby po prostu przejść przez krawędź cyny. Wypełnij ciasto, umieszczając na dnie zgrabną warstwę mięsa.
Całe jajka ułożyć na środku pleśni i przykryć resztą mięsa. Przykryć ciastem pokrojonym w celu dopasowania do góry i zagniatać razem za pomocą tylnej części łyżki.
Umyć jajkiem i zrobić trzy otwory parowe w cieście. Gotować przez 1 godzinę i 20 minut.
Wyjąć ciasto i jeszcze gorące umieścić lejek w otworach i wypełnić kolbą-upewniając się, że kolba jest równomiernie rozłożona. Pozwól zapasowi na rozliczenie i doładowanie kilka razy. Przechowywać w lodówce. Towarzyszyć zieloną sałatką i udekorować natką pietruszki.