Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z syropem cytrynowym z jagodami i kremem z twarogu cytrynowego. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, mąkę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kruche Ciastka Z Twarogiem Cytrynowym, Jagodami I Śmietaną, Pieczone jagody z twarogiem cytrynowym i kokosem zwieńczone domową bitą śmietaną, oraz Kanapki z gofrem cytrynowym z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w dużej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski.
Umieścić miskę w kuchence mikrofalowej i gotować na wysokiej, aż masło topi się, ubijając co minutę, o 3 protokół.
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej; ostudzić 5 minut. Jajka ubić w małej misce, aby wymieszać.
Połowę masy masła ubić na jajka. Powrót mieszaniny do tej samej dużej miski.
Umieścić w kuchence mikrofalowej i gotować na wysokościach, aż twaróg lekko zgęstnieje, ale nie gotuje się, ubijając co minutę, około 4 minut (twaróg będzie nadal gęstnieć po schłodzeniu).
Przenieść twaróg do średniej miski. Naciśnij folię foliową na powierzchnię. Schłodzić do jędrności, co najmniej 1 dzień i do 1 tygodnia.
Połącz cukier i sok z cytryny w małej misce.
Ubijać, aż cukier się rozpuści.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 8x8x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło w dużej misce, aż będzie gładka.
Dodać cukier i skórkę z cytryny i ubić na puszystą masę. Ubić w 1 jajku, następnie połowę mąki; powtórzyć.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut.
Umieść patelnię z ciastem na stojaku. Używając smukłego drewnianego szaszłyka, przebij otwory na całej górze ciasta. Łyżka syropu na ciasto w kilku dodatkach, dzięki czemu syrop może być wchłaniany za każdym razem. Fajne ciasto całkowicie. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Ubij crème fraîche i 1/2 szklanki twarogu cytrynowego w małej misce, aby zmiksować. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Ciasto pokroić w kwadraty. Wierzch z cytrynowym crème fraîche; łyżka jagód obok.
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.