Ciasto z rabarbarem i szarlotką
Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cynamon, złoty brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Batony Pumpkin Pie Crumb (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie), Ciasto Rabarbarowe Z Okruchami, oraz Super Crumb Malinowy Migdałowy Tort Crumb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól wymieszać w robocie kuchennym.
Dodać kawałki twarogu i proces, aż tekstura jest gruba i lekko grudkowaty.
Dodać kawałki zamrożonego masła i pulsować, aż zgęstnieje z grudkami wielkości grochu.
Zdjąć górną część robota kuchennego i posypać 2 łyżki śmietany. Puls do wymieszania. Sięgnij i uszczypnij ciasto. Jeśli nie połączy się, Dodaj trzecią łyżkę śmietany. W tym momencie powinno wyglądać dość krucho, ale ciasto powinno trzymać się razem po ściśnięciu. Opróżnij kruchą mieszaninę na czystą powierzchnię i delikatnie uformuj ją w dysk. Chill przez 2 godziny na relaks glutenu w cieście.
Wyjąć z lodówki, odstawić na 15 minut, zwinąć w 12-calowe koło i zmieścić się w standardowym 9-calowym talerzu Deep dish pie. Powrót ciasto wyłożone naczynie do lodówki i schłodzić podczas przygotowywania nadzienia.Topping: przygotuj to zaraz po dokonaniu skorupy.
Wymieszać pierwsze 5 składników w misce robota kuchennego.
Umieść rabarbar w dużej misce (tutaj znajduje się 8 filiżanek miarki).
Dodaj cukier, mąkę z tapioki i skórkę i delikatnie wymieszaj, aby pokryć rabarbar.
Przelać nadzienie do schłodzonej skorupki ciasta.
Rozłóż równomiernie z lekkim kopcem w środku.
Posypać / pokruszyć polewę streusel równomiernie na ciasto, aby całkowicie przykryć. Naciśnij go lekko, aby przylegać.
Umieść ciasto na środkowym stojaku,a następnie Ustaw patelnię do łapania kapieli na stojaku pod nim.
Piec ciasto na 400 przez 20 minut. Namiot luźno z folią. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 stopni i kontynuować pieczenie kolejne 40 do 50 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.A oto nadzienie jabłkowe, którego użyłam.
W dużej misce wymieszać cukry, cynamon, sól i mąkę. Jabłka układamy na wierzchu, na jabłka wrzucamy masło i wszystko wrzucamy do połączenia, pokrywając jabłka mieszaniną cukru. Wrzuć sok z cytryny.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut, położyć kawałek folii luźno na cieście, aby osłonić, następnie piec w temperaturze 375 przez około 40 minut. Upewnij się, aby umieścić obręcz patelni na stojaku poniżej ciasta złapać kapie!