Ciasto z rabarbarem i kremem z maślaną kruszonką

Ciasto z rabarbarem i kremem z maślaną kruszonką
Rabarbar & custard pie with butter crumble może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 397 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kartonu pojedynczej śmietany, masła, mielonego imbiru i ekstraktu z wanilii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 539 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Rabarbar & truskawkowa kruszonka z kremem, Humpy Creek rabarbar Crumble with Custard, oraz Humpy Creek rabarbar Crumble with Custard.

Instrukcje

1
Pokroić rabarbar na kawałki wielkości kęsa, następnie umieścić je na patelni z połową cukru i ogrzać, aż cukier się rozpuści. Natychmiast przełóż rabarbar do miski z sokami i pozostaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 180C / gaz 4 / Wentylator 160C.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ciasto rozwałkować dość cienko i wyłożyć na głęboką, luźną blachę o średnicy 24 cm. Wyłożyć papierem natłuszczonym i fasolą do pieczenia i piec około 20 minut, aż ciasto będzie blado złociste i nie będzie już surowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Ubić razem jajko i żółtko, ekstrakt waniliowy, pozostały cukier i mąkę. Stopniowo ubijaj śmietanę z dowolnym sokiem z rabarbaru(powinieneś mieć łyżkę stołową lub dwie). Teraz łyżkę rabarbaru przełożyć do przygotowanego ciasta i zalać mieszanką śmietanową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Cukier CasterCukier Caster
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Obróć temperaturę piekarnika do 200C/ Gaz 6 / wentylator 180C i piec około 20 minut, lub do momentu, gdy krem będzie bardzo lekko ustawiony, a na wierzchu pojawi się cienka skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wszystkie składniki polewy wymieszać i równomiernie wymieszać na cieście. Włożyć do piekarnika na kolejne 15 minut lub do momentu, aż kruszonka będzie się złociała, a krem ustawi się z odrobiną chwiejności. Górna część ciasta może wzrosły i pęknięty, gdy wziąć go z piekarnika, ale nie martw się, jak to osiądzie z powrotem na chłodzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Ciasto działa bardzo dobrze z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Snake River późno żniwa Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Snake River Późne Żniwa Riesling
Snake River Późne Żniwa Riesling
Wykonane z winogron pozostawionych do powieszenia na winorośli w naszej winnicy Arena Valley, późne zbiory Riesling to nasze oryginalne wino deserowe. Nasz 2011 ma limeade nos z nutą minerałów i miodowe wykończenie. Ciesz się tym winem z deserami owocowymi lub jako orzeźwiający aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn