Ciasto Z Rabarbarem
Ciasto z rabarbarem to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 35 minut. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, rabarbar, ciasto na ciasto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym, Rabarbar i krem, oraz Ciasto rabarbarowe mojej mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Dopasuj ciasto do ciasta 9-calowy talerz ciasto, żłobienia krawędzie, i schłodzić, aż zestaw, o 15 protokół. Nakłuj dno i boki widelcem, a następnie ułóż skorupę folią aluminiową. Napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą i piecz, aż krawędzie skórki będą po prostu Złote, 20 minut.
Usuń folię z ciężarami ciasta i nadal piec, aż dno skorupy jest sucha i lekko rumiane, kolejny 10 do 15 protokół. Całkowicie fajne.
Wrzucić rabarbar z 1/4 szklanki cukru granulowanego i skórki pomarańczowej i soku, aż dobrze połączone.
Przenieść do skorupy i rozprowadzić, tworząc równą warstwę.
Ułożyć ciasto na blasze do pieczenia.
Jajka ubić ze śmietaną, mąką i pozostałym 1/2 szklanki cukru granulowanego na gładką masę, a następnie zalać rabarbarem.
Piec, aż ciasto jest lekko rumiane, dmuchane i nie mokre w środku, o 1 godzinę 15 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Przed podaniem lekko posypać cukrem cukierniczym.