Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym
Ciasto z pączkiem jabłkowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. 1431 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, proszku do pieczenia, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffiny Z Pączkami Jabłkowym, Jabłkowy Pączek Lody, oraz Otwory Na Pączki Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj patelnię 1 łyżką masła.
W średnim rondlu przynieś posiekane jabłko i cydr, aby zagotować na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż większość cydru zostanie wchłonięta, a jabłka zostaną łatwo rozbite widelcem, 10 do 12 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, ostudzić 5 minut, a następnie pulsować w robocie kuchennym, aż puree. Odmierzyć 1 szklankę mieszanki jabłek i wymieszać z mlekiem; odstawić.
W średniej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, gałka muszkatołowa, i mace; odstawić.
W dużej misce, beat pozostałe 8 łyżki masła, cukier, i brązowy cukier na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodaj olej i beat aż włączone, o 1 minutę.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian z mieszanką jabłkową, skrobając boki i dno miski gumową szpatułką w razie potrzeby. Zwiększ prędkość do średniej i pokonać mieszaninę tylko do połączonego, o 20 sekund.
Dodać wanilię i pokonać jeszcze raz, po prostu połączyć, o 10 sekund.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec, aż ciasto Tester włożony do ciasta wychodzi czysty, obracając ciasto w połowie pieczenia, 35 do 45 minut.
Przenieść ciasto do stojaka chłodzącego ustawionego wewnątrz blachy do pieczenia i schłodzić na patelni 10 minut, a następnie odwrócić bezpośrednio na stojak chłodzący.
Połącz cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i sól w małej misce.
Ciepłe ciasto posypać cukrem cynamonowym, palcami wcierać na boki.
Ciasto całkowicie fajne, około 1 godziny.