Ciasto Z Piwem Korzennym Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z piwem korzennym. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Dzień Ojca. Mieszanka mąki, słodko-gorzka czekolada, piwo korzenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Piwem Korzennym Bundt, Ciasto Czekoladowe Z Piwem Korzennym Bundt, oraz Ciasto Czekoladowe Z Piwem Korzennym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło i mąka 12-cup Bundt patelni; dotknij nadmiar mąki.
Podgrzać 2 szklanki piwa korzennego, kakao w proszku, czekolada i 1 kij masła w dużym rondlu na średnim ogniu, aż masło topi.
Dodać granulowane i brązowe cukry i ubijać do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Połączyć 2 szklanki mąki, soda oczyszczona, ziele angielskie i 1 łyżeczka soli w misce.
Jajka ubić do mieszanki piwa korzennego, a następnie delikatnie złożyć suche składniki (ciasto będzie lekko grudkowate).
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, 55 minut do 1 godziny, obracając patelnię w połowie.
Przenieś do szafy. Delikatnie pokroić ciasto na całym szaszłyku i wlać 1/4 szklanki piwa korzennego na ciasto; ostudzić na patelni przez 20 minut, następnie odwrócić ciasto na talerzu i niech całkowicie ostygnie.
Pozostałe 1/4 szklanki piwa korzennego, szczyptę soli, cukier cukierniczy i wanilię ubić w misce na gładką masę.