Ciasto z pikanem

Ciasto Pecan może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Za 1,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 616 kalorii , 7 g białka i 36 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, syropu kukurydzianego, soli i tłuszczu roślinnego. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 25% wyniku , co nie jest aż tak imponujące. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Łatwe ciasto pekanowe na Święto Dziękczynienia: bezglutenowe ciasto malinowo-orzechowe , pączki ze słodkich ziemniaków i orzechów z chrupiącą pieczoną orzechami oraz babeczki czekoladowo-burbonowo-orzechowe z lukrem maślanym i orzechami pekanowymi .
Instrukcje
Przygotuj ciasto: W robocie kuchennym wymieszaj mąkę, cukier i sól, aż się połączą.
Dodaj tłuszcz i pulsuj, aż zniknie, około 30 sekund.
Dodaj masło; pulsuj, aż mieszanina będzie wyglądać jak gruby posiłek z kawałkami masła wielkości groszku. W misce ubić jajko z 2 łyżkami lodowatej wody, następnie dodać do robota i zmiksować raz lub dwa razy (przerwać, zanim ciasto uformuje się w kulę). Wyłóż ciasto na arkusz folii i wklep w dysk. Zawiń szczelnie i schładzaj, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowy okrąg na posypanej mąką powierzchni. Wyłóż ciasto na 9-calowy szklany talerz (nie głęboki), a następnie złóż wystające ciasto pod sobą i zaciśnij krawędzie palcami. Przykryj szczelnie folią i schłódź 30 minut.
Umieścić ruszt w dolnej jednej trzeciej części piekarnika; połóż blachę do pieczenia na stojaku i rozgrzej do 450 stopni F. Przygotuj nadzienie: zeskrob nasiona wanilii na patelnię; dodać masło i laskę wanilii. Gotuj na średnim ogniu, aż masło się zrumieni, około 5 minut.
W misce wymieszaj jajka, syrop kukurydziany, cukier, ocet i sól. Powoli zeskrobać mieszaninę masła, ubijając; wyrzucić laskę wanilii. (Jeśli zamiast tego używasz ekstraktu waniliowego, dodaj go teraz.)
Rozłóż posiekane orzechy pekan na cieście i wlej mieszaninę syropu kukurydzianego. Na wierzch połóż pozostałe 3/4 szklanki połówek orzechów pekan.
Połóż ciasto na gorącej blasze do pieczenia, zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i piecz, aż skórka będzie złocista, od 20 do 30 minut.
Wyjmij z piekarnika i przykryj całą górę folią, a następnie kontynuuj pieczenie aż do stwardnienia, 25 do 30 minut. Wyrzuć folię. Całkowicie ostudzić na kratce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to moje ulubione dania z ciasta. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Riesling Angel Late Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Riesling Angel z późnych zbiorów]()
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.