Ciasto z orzechami laskowymi z gruszkami Moscato
Ciasto z orzechami laskowymi z gruszkami Moscato może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, śmietanę, moscato d ' Asti i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Moscato gotowane gruszki zawinięte w ciasto francuskie, Grape Moscato Pound Cake.....A to prawie ulubieniec Elvisa, oraz Karmelizowane gruszki Bosc z masłem orzechowym.
Instrukcje
W misce połącz gruszki z Moscato d ' Asti i odstaw w temperaturze pokojowej na 2 do 4 godzin.
Masło i mąka 8-na-1-calowy Okrągły patelni ciasto.
Umieść orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piec przez 12 minut, lub do bogato rumiane.
Przenieść orzechy laskowe do ręcznika kuchennego i ostudzić całkowicie. Rub orzechy laskowe w ręczniku, aby usunąć skórki. W robocie kuchennym pulsuj orzechy, dopóki nie zostaną drobno zmielone; uważaj, aby nie przetworzyć pasty.
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera, ubić 6 łyżek masła z 1/4 szklanki cukru, aż będzie lekkie i puszyste. Ubić żółtka, po 1 na raz, aż do całkowitego zagniecenia.
Dodać wanilię, następnie złożyć orzechy laskowe i mąkę.
W misce ze stali nierdzewnej ubijamy białka do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i ubijaj, aż uformują się prawie twarde błyszczące szczyty. 1/3 białek wymieszać w cieście, aby je rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 20 minut, lub do momentu, gdy tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty.
Ciasto przełożyć do stelaża i lekko ostudzić na patelni. Rozłóż cienki nóż wokół tortu i rozpakuj go. Przykryć luźno ręcznikiem kuchennym.
Moscato d ' Asti odcedzić do małego rondla. Dusić na małym ogniu, aż zmniejszy się do 3 łyżki stołowe, o 10 protokół.
Niech syrop ostygnie, a następnie przechowywać w lodówce.
Na dużej patelni roztop pozostałą 1 łyżkę masła.
Dodać gruszki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 4 protokół na stronie. Ułóż kliny gruszki na wierzchu ciasta we wzór szprychy.
W misce ze stali nierdzewnej ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj zredukowane Moscato d ' Asti i bij, aż uformują się miękkie szczyty.
Rekomendacja wina: niskoalkoholowa (5 procent), wytrawna La Spinetta Moscato d ' Asti Bricco Quaglia z Giorgio Rivetti 1999 jest słodka, bez zmoczenia, a jej owocowe aromaty i orzechowe podteksty wskazują na podobne smaki w tym subtelnie słodkim deserze. Eleganckie, chrupiące bąbelki wina stanowią również pyszny kontrast z akompaniamentem bitej śmietany.