Ciasto Z Orzechami Laskowymi
Ciasto z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, lody czekoladowe, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Maca Buttercrunch, Czekoladowy Toffi Buttercrunch, oraz Masło orzechowe z Fleur de Sel.
Instrukcje
Orzechy laskowe ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut lub aż Skórki zaczną się dzielić.
Orzechy laskowe umieścić w durszlaku. Orzechy laskowe natrzeć energicznie ręcznikiem kuchennym, aby usunąć skórki; wyrzucić Skórki. Orzechy laskowe drobno posiekać.
Połączyć 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych, graham cracker okruchy, i masło; dobrze wymieszać. Mocno nacisnąć mieszaninę równomiernie w dolnej i górnej części maślanej 9-calowej płyty.
Piec w 375 przez 7 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Łyżka zmiękczonych lodów waniliowych do ostudzonej Skórki. Przykryć i zamrozić, aż będzie prawie twarde.
Umieścić cukier w dużej ciężkiej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i zmieni kolor na złoty (około 20 minut).
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych do stopionego cukru, dobrze mieszając. Pracując szybko, wlać mieszaninę do 15" x 10" x 1" patelni jellyroll wyłożonej folią aluminiową; rozprowadzić cienką warstwą. Całkowicie fajne. Grubo rozbić cukierki pralinki z orzechów laskowych na kawałki.
Rezerwa 1 szklanka pralinki kawałki cukierków do dekoracji. Zmiażdżyć pozostałe kawałki cukierków. Złóż zmiażdżone cukierki do zmiękczonych lodów czekoladowych.
Rozprowadź mieszankę lodów czekoladowych na warstwie lodów waniliowych. Przykryć i zamrozić co najmniej 8 godzin lub do momentu uzyskania jędrności.
Top każdej porcji z reserved praline kawałki cukierków i, w razie potrzeby, odrobiną Frangelico.