Ciasto Z Orzechami Daktylowymi

Ciasto Z Orzechami Daktylowymi
Date Nut Loaf Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,14 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz mąkę, daktyle, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Listwy mocujące daty i nakrętki, Date Pudding Cake Loaf, oraz Bochenek orzechowy daktylowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9x5 cala bochenek patelni. W rondlu na średnim ogniu doprowadzić daktyle i wodę do wrzenia. Wymieszać w 1/2 szklanki masła i 1 szklanka cukru, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
DaktyleDaktyle
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Zdjąć z ognia i wymieszać z sodą oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
3
Ostudzić przez 10 minut.
4
Umieścić mieszaninę daty do dużej miski. Zmiksować w mące, jajkach i wanilii. Wymieszać posiekane orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DaktyleDaktyle
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
7
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
8
Podawać plastry z ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
9
Aby ciepły sos: w rondlu na średnim ogniu połącz 1/4 szklanki masła ze śmietaną i brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Podgrzewaj, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn