Ciasto Z Oliwą Z Mandarynek
Ciasto z oliwą z mandarynek to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 306 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka roussanne, jajka, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Tort czekoladowy z oliwą i mandarynką, Tort oliwkowy z marmoladą mandarynkową, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto.
Instrukcje
Olej i mąka 12-cup Bundt patelni.
Ubić jajka i 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem na średniej prędkości, aż dokładnie połączone, o 30 sekund.
Dodaj 1 szklankę Roussanne, tangerine oliwy z oliwek, wanilii i skórki mandarynki. Beat on low aż do wymieszania, o 30 sekund.
Wymieszać razem 2 1/2 szklanki mąki, sól, i proszek do pieczenia w innej misce.
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny jaj i pokonać na niskiej prędkości, aby włączyć. Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj 30 sekund, a następnie zeskrobaj boki miski. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i pokonać 30 sekund więcej, aby dobrze wymieszać.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut.
Niech ciasto ostygnie na stojaku, 5 minut. Ostrożnie Uruchom cienki nóż między ciastem a patelnią, aby poluzować, a następnie odwróć ciasto na stojak.
Całą mandarynkę obrać obieraczką do warzyw. W małym rondlu, doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki Roussanne, i skórki mandarynki na wolnym ogniu na średnim ogniu i dusić, aż cukier całkowicie się rozpuści, o 5 protokół.
Poke głębokie otwory w ciasto (około 50 otwory rozmieszczone 1/2 cala. apart) cienkim szpikulcem.
Zdjąć skórkę z gorącego syropu i łyżkę syropu na jeszcze ciepłe ciasto.
Niech ostygnie całkowicie i podawać z bitą śmietaną, jeśli chcesz.