Ciasto Z Nektarynką
Need a deser wegetariański? Ciasto z nektaryną może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1249 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 60 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, niepakowaną skorupkę ciasta, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta Nektarynowa, Muffinki Nektarynkowe, oraz Ciasto Z Kremem Nektarynkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C).
Umieścić duży garnek z wodą na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Połącz cukier, mąkę, cynamon, śmietanę i ekstrakt z migdałów. Odstawić.
Umieść nektaryny we wrzącej wodzie na 30 do 45 sekund. Natychmiast umieść nektaryny pod zimną bieżącą wodą i usuń skórki.
Nektaryny przeciąć na pół i usunąć pestki.
Połówki umieścić w skorupie ciasta z ściętą stroną w dół.
Wlać mieszaninę śmietany wokół nektaryny.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 35 do 40 minut. Dobre serwowane na ciepło lub na zimno.