Ciasto Z Musem Truskawkowym

Ciasto Z Musem Truskawkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z musem truskawkowym. Jedna porcja zawiera 945 kalorii, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jeśli masz śmietanę do ubijania, proszek do pieczenia, ozdoby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Musem Truskawkowym, Oreoâ® ciasto z musem truskawkowym, oraz Ciasto Z Musem Truskawkowo-Czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Ciasto
2
Warstwy: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Beat 1 1/4 szklanki zmiękczonego masła i 2 1/4 szklanki cukru granulowanego na średniej prędkości z ciężkich mikser elektryczny stojak, aż puszyste. Stopniowo dodawać białka, jedną trzecią na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
4
Mąkę tortową przesiać razem z proszkiem do pieczenia; stopniowo dodawać do masy na przemian z 1 szklanką wody, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszaj ekstrakty z wanilii i migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WaniliaWanilia
MigdałyMigdały
MasłoMasło
WodaWoda
5
Wlać ciasto do 4 smarowane i mąki 8-calowe okrągłe patelnie ciasto.
6
Piec w temperaturze 350 przez 22 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 30 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody w małej misce; odstawić 5 protokół. Proces 2 szklanki pokrojonych truskawek i 1/4 szklanki cukru granulowanego w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać w dół boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
TruskawkiTruskawki
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść mieszaninę truskawek do małego rondla; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj żelatynę do mieszaniny truskawek, ciągle mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Przykryć i schłodzić do uzyskania konsystencji białek, mieszając od czasu do czasu (ok. 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
TruskawkiTruskawki
żelatynażelatyna
5
Ubijaj śmietanę z małą prędkością, aż się spieni; zwiększaj prędkość do średniej wysokości i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę w mieszaninę truskawkową, aż dobrze się wymieszasz. Przykryć i schłodzić 30 minut lub tylko do momentu, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać swój kształt po zamontowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
KremKrem
6
Rozłóż około 1 szklanki musu truskawkowego między każdą warstwą ciasta, pozostawiając 1/4-calową krawędź wokół krawędzi; przykryć i schłodzić 3 godziny lub do momentu ustawienia musu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Przygotuj lukier truskawkowy: pokonać 3/4 szklanki zmiękczonego masła przy średniej prędkości 20 sekund lub do puszystego. Stopniowo dodawać cukier puder i 3/4 szklanki drobno posiekanych truskawek, ubijając z małą prędkością, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TruskawkiTruskawki
LukierLukier
MasłoMasło
8
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

1(może być lub przeglądać)1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia4(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło zmiękczonemasło zmiękczone2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło zmiękczonemasło zmiękczone8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka tortowamąka tortowa7białka jaj w temperaturze pokojowejbiałka jaj w temperaturze pokojowej1kopertażelatyna bez smakużelatyna bez smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1Średnia żółta cebula, posiekanacukier puder przesianycukier puder przesiany1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane świeże truskawkidrobno posiekane świeże truskawki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone świeże truskawkipokrojone świeże truskawki12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTruskawki świeże, kwiaty jadalneTruskawki świeże, kwiaty jadalne12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMus TruskawkowyMus Truskawkowy2(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGarnishesGarnishes
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn