Ciasto Z Musem Rabarbarowo-Mascarpone
Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mascarpone, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marsalan i mus Mascarpone z ciastem i jagodami, Mus Kokosowy Mascarpone, oraz Rabarbar pieczony z mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i umieść stojak na środku.
Masło 9-calowy ciasto patelni i dolnej linii z rundy pergaminu.
Papier maślany, następnie kurz z mąką, wybijając nadmiar.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski.
Ubij masło i cukier razem na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 2 protokół.
Ubić w jajku i wanilii, aż puszyste i dobrze połączone, o 2 protokół.
Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i mleka na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mąką.
Wymieszać, aż ciasto jest po prostu połączone. Nie przesadzaj.
Rozłóż ciasto równomiernie na patelni i piec, aż ciasto zacznie odciągać się od boków patelni i drewniany szpikulec lub szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, 20 do 25 minut (ciasto nadal będzie BLADE w kolorze, a nie złoty brąz).
Schłodzić przez 10 minut w patelni na stojaku, następnie odwrócić na stojaku i ponownie ostygnąć, aby całkowicie ostygnąć z prawej strony.
Połącz rabarbar, 1 1/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w dużym ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar uwalnia wystarczającą ilość soku, aby prawie pokryć rabarbar, 5 do 8 minut.
Zmniejszyć ogień i gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar rozpada się i zmniejsza się do około 4 filiżanek, 25 do 30 minut.
Wlać mieszaninę do dużego Sitka o drobnych oczkach ustawionego nad miską i zebrać 1 szklankę syropu i odstawić.
Przenieść miąższ rabarbaru do innej miski.
Zmiękczyć żelatynę w pozostałej 1/4 szklanki wody przez 1 minutę, następnie wymieszać z gorącą mieszaniną rabarbaru, aż się rozpuści.
Ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą i wymieszaj mieszaninę rabarbaru, aż ostygnie do temperatury pokojowej (nie pozwól ustawić na lodzie).
Ubij razem mascarpone, śmietanę i wanilię z pozostałym 1/4 szklanki cukru, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Złóż schłodzoną mieszaninę rabarbaru w mieszaninę mascarpone.
Ostudzone ciasto ostrożnie przekrój poziomo na połowę, a następnie rozłóż dżem na dolną połowę i złóż ponownie.
Odwróć dno patelni w formie sprężyny (aby ułatwić zsunięcie ciasta z dna), a następnie zablokuj z boku. Lekko olej dno i boki patelni z odrobiną oleju roślinnego.
Ułóż ciasto na środku patelni w formie sprężynowej. Łyżka musu rabarbarowego na patelni nad ciastem. Gładki wierzch. RAP pan na blacie dwa razy, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i schłodzić ciasto, odkryte, aż mus jest ustawiony, co najmniej 2 godziny.
Posyp żelatynę wodą w małym ciężkim rondlu, aby zmiękczyć, 1 minutę.
Podgrzać żelatynę na małym ogniu, aż się rozpuści.
Wyjąć z ognia, a następnie wymieszać z zarezerwowanym syropem rabarbarowym.
Na schłodzony mus polej glazurą, lekko przechylając patelnię, aby całkowicie pokryć ją równą warstwą. Chill, uncovered, aż glazura jest ustawiona, co najmniej 1 godzinę.
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut, aby lekko zmiękło. Owiń ręcznik kuchenny zwilżony w gorącej wodzie wokół boku patelni przez około 15 sekund. Uruchom końcówkę cienkiego noża wokół krawędzi patelni, a następnie delikatnie Odblokuj i usuń boki patelni w kształcie sprężyny.
* Ciasto z musem można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać schłodzone. Luźno przykryć folią po ustawieniu glazury (w razie potrzeby użyj wykałaczek, aby folia nie dotykała glazury).