Ciasto Z Musem Malinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z musem malinowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz maliny, ciężki krem, sproszkowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Z Musem Malinowym, Ciasto Z Musem Malinowym, oraz Mus Malinowy.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy zamienia złoty kolor, o 10 protokół więcej.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W dużej misce ubijamy śmietanę z cukrem cukierniczym, aż do uzyskania miękkich szczytów.
Przenieść do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Umieść 1/4 szklanki zimnej wody w małym pojemniku i posyp żelatyną. Odstawić.
W średnim rondlu połącz granulowany cukier i rozmrożone jagody i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby rozbić solidne kawałki. Pozostawić jagody do gotowania na wolnym ogniu, aż całkowicie rozbite, a część wody wyparowała, zagęszczając mieszaninę, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i natychmiast ubić kwitnącą żelatynę.
Ubijać przez minutę, aby upewnić się, że żelatyna jest całkowicie rozpuszczona.
Ustaw dużą miskę wypełnioną dwie trzecie drogi na szczyt lodem i wodą i odstaw na bok.
Umieść rondel z mieszanką jagodową w przygotowanej misce z lodem i wodą i pozostaw do ostygnięcia. Wymieszaj go regularnie, aby żelatyna nie powstawała, aż mieszanina malin poczuje się zimna w dotyku, około 5 minut.
Przenieść mieszaninę malin do dużej miski. Wymieszaj około 1/4 schłodzonej bitej śmietany, aby rozjaśnić mieszankę malinową, a następnie użyj dużej gumowej szpatułki, aby złożyć połowę pozostałej bitej śmietany. Złóż delikatnie, aż kolor będzie spójny, uważając, aby nie spuścić powietrza z musu. Resztę śmietany odstawić do lodówki, aby można było użyć jej jako polewy.
Mus wlać do schłodzonej skorupki ciasta i schłodzić w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Gdy będziesz gotowy do podania, ponownie ubijaj pozostałą śmietanę na tyle, aby przywrócić ją do miękkich szczytów. Za pomocą woreczka z rurkami wyposażonego w dużą końcówkę gwiazdki wymieszaj krem na wierzch ciasta.
Podawać natychmiast i przechowywać w lodówce resztki.