Ciasto Z Musem Czekoladowym V

Ciasto Z Musem Czekoladowym V
Czekoladowy mus ciasto V wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Ten deser ma 533 kalorie, 13g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 33%. Podobne przepisy to Oreo Mousse Filled Chocolate Trifecta Cake Using Cake Boss Mix, Gorzka czekolada, ciasto malinowe i jego Mus czekoladowo-imbirowy, oraz Chocolate Lovers Greek Yogurt Chocolate Mousse Cake.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Masło 9 calowy springform patelni i dolnej linii z pergaminem papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
W górnej części podwójnego kotła podgrzewaj czekoladę i niesolone masło, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
3
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do letniego.
4
W dużej misce ubij żółtka i 1/4 szklanki cukru, aż będą gęste i w kolorze cytrynowym. Złożyć do mieszaniny czekolady; odstawić. W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubić białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawaj 1/8 szklanki cukru, kontynuując bicie, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do mieszaniny czekolady, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną żadne smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
5
Wlać 2/3 mieszaniny do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut lub do momentu, aż nadzienie będzie po prostu twarde w środku. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wyjąć z patelni i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
W średniej misce ubijamy śmietanę do miękkich szczytów i składamy do pozostałej masy czekoladowej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Pozostały mus rozprowadzić na ostudzonym cieście i polać kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn