Ciasto Z Musem Cytrynowo-Twarogowym
Lemon Curd Mousse Cake może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Jeśli masz żółtka, wodę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 116 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 27%. Spróbuj Mus Z Twarogu Cytrynowego, Jagodowe Tarty Z Musem Cytrynowo-Twarogowym, oraz Gniazda bezowe z musem cytrynowo-twarogowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą w dużym rondlu. Stopniowo dodawać sok z cytryny, ubijając, aż cała skrobia kukurydziana rozpuści się.
Dodać masło. Mieszaj na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, około 12 minut.
Przenieść do średniej miski. Chill until cold, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej.
Naciśnij folię na powierzchnię twarogu i utrzymuj w stanie schłodzonym.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno sprężyny o średnicy 8 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu. Zmiksuj okruchy ciastek i masło w małej misce. Naciśnij na dno patelni.
Piec na złoty kolor, około 15 minut. Super.
Do małego rondla wlać 5 łyżek wody.
Żelatynę posypać równomiernie.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
Tymczasem miejsce 1 3/4 szklanki lemon curd w dużej misce. Wymieszać 3/4 szklanki twarogu w innym małym rondlu na średnim ogniu do bardzo ciepłego.
Mieszaj mieszaninę żelatyny na średnim ogniu, aż rozpuści się i płyn będzie przezroczysty (nie gotować).
Ciepłą mieszankę żelatyny ubić na 3/4 szklanki ciepłego twarogu. Stopniowo ubijaj mieszankę żelatyny i twarogu w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż białka będą grube i błyszczące. Białka złożyć w mieszaninę twarogu w 3 dodatkach. Używając tych samych ubijaczy, ubij śmietanę w innej średniej misce, aż uformują się szczyty. Złożyć w mieszaninie białka z twarogiem jajecznym w 3 dodatkach.
Wlać wystarczającą ilość musu na ostudzoną skórkę, aby całkowicie wypełnić patelnię.
Pozostały mus wlać do małej miseczki i odstawić. Przykryć i schłodzić ciasto z musem, zarezerwowany mus i pozostały twaróg na noc.
Używając długiego cienkiego noża, pokrój ciasto w celu poluzowania.
Usuń boki patelni. Delikatnie rozprowadzić 3/4 szklanki pozostałego twarogu na cieście.
Przelej zarezerwowany mus do woreczka z małą gwiazdką. Rura rozety musu wokół górnej krawędzi ciasta. Schłodzić ciasto, aż będzie gotowe do podania. (Może być wykonane do 8 godzin wcześniej.)
Ułóż plasterki cytryny między rozetami.