Ciasto Z Musem Cytrynowo-Twarogowym

Ciasto Z Musem Cytrynowo-Twarogowym
Lemon Curd Mousse Cake może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Jeśli masz żółtka, wodę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 116 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 27%. Spróbuj Mus Z Twarogu Cytrynowego, Jagodowe Tarty Z Musem Cytrynowo-Twarogowym, oraz Gniazda bezowe z musem cytrynowo-twarogowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą w dużym rondlu. Stopniowo dodawać sok z cytryny, ubijając, aż cała skrobia kukurydziana rozpuści się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubijamy jajka i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać masło. Mieszaj na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Przenieść do średniej miski. Chill until cold, co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Naciśnij folię na powierzchnię twarogu i utrzymuj w stanie schłodzonym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno sprężyny o średnicy 8 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu. Zmiksuj okruchy ciastek i masło w małej misce. Naciśnij na dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
2
Piec na złoty kolor, około 15 minut. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Do małego rondla wlać 5 łyżek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Żelatynę posypać równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
Tymczasem miejsce 1 3/4 szklanki lemon curd w dużej misce. Wymieszać 3/4 szklanki twarogu w innym małym rondlu na średnim ogniu do bardzo ciepłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Mieszaj mieszaninę żelatyny na średnim ogniu, aż rozpuści się i płyn będzie przezroczysty (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
6
Ciepłą mieszankę żelatyny ubić na 3/4 szklanki ciepłego twarogu. Stopniowo ubijaj mieszankę żelatyny i twarogu w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż białka będą grube i błyszczące. Białka złożyć w mieszaninę twarogu w 3 dodatkach. Używając tych samych ubijaczy, ubij śmietanę w innej średniej misce, aż uformują się szczyty. Złożyć w mieszaninie białka z twarogiem jajecznym w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żelatynażelatyna
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Wlać wystarczającą ilość musu na ostudzoną skórkę, aby całkowicie wypełnić patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pozostały mus wlać do małej miseczki i odstawić. Przykryć i schłodzić ciasto z musem, zarezerwowany mus i pozostały twaróg na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
9
Używając długiego cienkiego noża, pokrój ciasto w celu poluzowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Usuń boki patelni. Delikatnie rozprowadzić 3/4 szklanki pozostałego twarogu na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przelej zarezerwowany mus do woreczka z małą gwiazdką. Rura rozety musu wokół górnej krawędzi ciasta. Schłodzić ciasto, aż będzie gotowe do podania. (Może być wykonane do 8 godzin wcześniej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
12
Ułóż plasterki cytryny między rozetami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
13
Ciasto pokroić w kliny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn