Ciasto Z Maślanką Z Jeżyn
Jeżyna Maślanka ciasto jest bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, maślankę, sproszkowaną żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Maślanka z jeżyn Panna Cottas z kompot z jeżyn, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Muffinki Z Maślanką Jeżyn.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest złoty kolor, o 10 protokół.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieścić 1/4 szklanki zimnej wody w małej misce i posypać żelatyną pozostawić do siedzenia, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj śmietanę, sól i 1/4 szklanki cukru do średniego rondla ustawionego na małym ogniu, wymieszaj, aby połączyć i powoli doprowadzić mieszaninę do gotowania na wolnym ogniu. Gdy zacznie bąbelkować na krawędziach, usuń go z ognia i wymieszaj żelatynę, aż całkowicie się rozpuści. Wymieszać z maślanką i wanilią.
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnej siatce do skorupy ciasta i schłodzić przez co najmniej 4 godziny, aż nadzienie ustawi się.
Gotowy do podania: w średniej misce połącz jagody, pozostały cukier i skórkę. Wrzucić do połączenia i odstawić na dziesięć minut, aż jagody zaczną stać się soczyste, a cukier się rozpuści. Top zestaw ciasto z jagodami i natychmiast serwis.