Ciasto Z Masłem Migdałowym
Jeśli 37 centów za porcję spada twój budżet, ciasto migdałowe może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz wyciąg z migdałów, lodowatą wodę, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Z Masłem Migdałowym, Ciasto migdałowe brązowo-maślane, oraz Ciasto Migdałowe Z Wiśniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i cukier przesiać do schłodzonej dużej metalowej miski. Ułożyć tarkę na mieszaninie mąki i grubo zetrzeć zamrożone masło na mąkę, delikatnie unosząc mąkę i rzucając, aby pokryć masło.
Skrop wodę z lodem równomiernie na mieszaninie mąki i delikatnie wymieszać widelcem do włączenia. Wymieszać na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 6 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać ciasto razem ze skrobakiem i uformować w 6-do 7-calowy kwadrat. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę. (Ciasto będzie grudkowate i smugowate.)
Przecier pasta migdałowa, cukier, masło i szczypta soli w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj jajko, waniliowy i migdałowy ekstrakt i purée aż włączone.
Dodać mąkę i pulsować aż włączone.
Przenieść do małej miski i schłodzić, przykryte, do firmy co najmniej 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta w prostokąt o wymiarach 21 na 7 cali i ułóż prostokąt z krótkim bokiem najbliżej Ciebie. Złóż na trzecie części, najpierw z góry na dół, a następnie od dołu do góry (jak litera), szczotkując nadmiar mąki, tworząc około 7-calowy kwadrat. Nawijamy ciasto i schładzamy 20 minut.
Ułóż kwadrat na powierzchni mąki tak, aby bok z widocznymi 3 warstwami był najbliżej Ciebie i zwiń w prostokąt o wymiarach 21 na 7 cali, zwijając się wzdłuż od siebie i w kierunku siebie, ale nie z boku na bok. Złóż na części, zetrzyj nadmiar mąki i schłodź 20 minut. Powtórz zwijanie, składanie w trzecich częściach i chłodzenie jeszcze 3 razy. Po ostatniej rundzie walcowania i składania, schłodzić ponownie zawinięte ciasto 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto w ten sam sposób na prostokąt o długości 24 cali, a następnie pokrój na pół w poprzek. Na powierzchni mąki, rozwałkować każdy kawałek ciasta na 12-calowy kwadrat i przenieść do oddzielnych blach do pieczenia przez walcowanie ciasta wokół wałka do ciasta, szczotkowanie nadmiar mąki, a następnie rozwijając na blachy do pieczenia. Ostudzić kwadraty do twardości, około 10 minut w zamrażarce lub 30 minut w lodówce.
Umieść stojak piekarnika w najniższej pozycji, a drugi w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Wymieszaj jajko i mleko w małej misce widelcem, aby umyć jajko.
Używając płytki jako prowadnicy, Wytnij 1 placek ciasta na blasze do pieczenia na 11-calową okrągłą, zachowując nadmiar ciasta do innego użycia. Używając końcówki noża i mniejszej płytki jako prowadnicy, zdobądź 9-calowy okrąg, pozostawiając 1-calową granicę dookoła. (Jeśli w dowolnym momencie ciasto stanie się zbyt miękkie do pracy, schłodzić do jędrności.)
Wytnij 1/2-calowe koło w środku rundy, aby służyć jako odpowietrznik pary, a następnie zdobądź zakrzywione linie blisko siebie wewnątrz 9-calowego koła w kształcie wiatraczka i lekko posmaruj ciasto całym jajkiem. Ostudzić ciasto na blasze do pieczenia, przygotowując pozostałe ciasto.
Wytnij pozostały kwadrat na 11-calową rundę w ten sam sposób.
Posmaruj część mycia jajkiem w 1-calowym obramowaniu wokół krawędzi okrągłego i Kopca schłodzonego wypełnienia w środku, rozprzestrzeniając się do około 1 1/2 cala od krawędzi. Pochowaj migdały lub fasolę w dowolnym miejscu nadzienia. Wsuń schłodzone ciasto delikatnie na nadzienie, z rowkiem do góry i naciśnij krawędzie rund, aby je zamknąć.
Wyciąć ozdobne nacięcia, 1 cal od siebie, wokół zamkniętej krawędzi galette.
Za pomocą drobnoziarnistego sita, kurz top galette z cukrem cukierniczym.
Piec na blasze do pieczenia na dolnej półce piekarnika, aż nadmuchane i złoty, 15 do 20 protokół.
Przenieść galette do górnej trzeciej piekarnika i kontynuować pieczenie, aż bardzo dmuchany i głęboki złoty kolor, 10 do 15 minut więcej.
Przełożyć do stojaka, aby lekko ostudzić, 5 do 10 minut (galette lekko spuści powietrze).
* Ciasto można schłodzić do 1 dnia na każdym etapie procedury.* Nadzienie można schłodzić do 1 dnia.* Galette może być montowane, ale nie pieczone, 6 godzin wcześniej i schłodzone, luźno pokryte.
Przenieść bezpośrednio do piekarnika do pieczenia.