Ciasto Z Masłem Cynamonowym
Cinnamon Butter Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cynamonu, sody oczyszczonej, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Jabłko Masło Cynamon Bułka Ciasto, Cynamon Klon Lepki Masło Ciasto, oraz Cinnamon Brown Butter Skillet Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 8-cup Kugelhopf patelni. W średniej misce przesiać mąkę z 1/2 łyżeczki cynamonu, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej i soli.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło na średniej prędkości, aż kremowy. Ubić w 1 szklance cukru.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodaj wanilię i brandy. Na przemian ubić śmietanę i suche składniki w 3 partiach przy niskiej prędkości. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 50 minut, lub do momentu, gdy tester wstawiony na środek ciasta wyjdzie czysty.
Przenieś ciasto do stojaka ustawionego na arkuszu papieru woskowego i pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut.
W małej misce połącz pozostałe 2 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu. Ciasto przełożyć na półkę i posypać cukrem cynamonowym.
Ostudzić całkowicie przed podaniem.