Ciasto Z Mango
Ciasto z Mango to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Ten deser ma 274 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, masło, krystalizowany imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Mango Kesari-Mango Rava Kesari lub mango Sheera | Mango s, Placek Maślany, oraz Ciasto Wiśniowe.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Pokroić w 5 łyżek masła i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj wodę, mieszając tylko do wilgotności. Ciasto podzielić na dwie równe porcje. Delikatnie wciśnij każdą porcję w 4-calowy okrąg na arkuszu folii; przykryj. Chill 30 minutes.
Rozpakuj ciasto; umieść 1 porcję schłodzonego ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Dopasuj ciasto do 10-calowej płyty ciasta z głębokim naczyniem pokrytej sprayem do gotowania.
Aby przygotować nadzienie, połącz 2/3 szklanki brązowego cukru i skrobi kukurydzianej w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj mango; wrzucić do herbu.
Do przygotowanego talerza ciasta dodać mieszaninę mango; posypać równomiernie 1 łyżką masła.
Rozpakuj ciasto; pozostałą schłodzoną porcję ciasta połóż na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Dopasuj ciasto do mieszanki mango. Nacisnąć krawędzie ciasta razem. Wchodzisz krawędzie pod; flet.
Wytnij kilka szczelin na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Aby przygotować polewę, umyj wierzch ciasta mlekiem.
Połączyć imbir i cukier granulowany; posypać równomiernie ciasto.
Umieść talerz ciasta na wyłożonej folią blasze do pieczenia; piec w 425 przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 375; piec dodatkowe 30 minut lub aż ciasto będzie złoty kolor. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.