Ciasto Z Lodami Pistacjowymi Kardamonowymi
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 138 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wodę różaną, lody pistacjowe, ciasto maślane ciasto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto jagodowo-pistacjowe z kremem kardamonowym.
Instrukcje
Naciśnij zimne ciasto na dole iw górę strony 9-in. patelnia. Zagniataj krawędzie ciasta opuszkami palców i nakłuj widelcem całe dno. Chill 30 minutes. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 37
Piec ciasto na dolnej półce piekarnika na złoty kolor, 20 do 30 protokół.
Niech ostygnie całkowicie.
Lody wymieszać z wodą różaną i kardamonem, aż będą gładkie. Łyżka lodów do skorupy, ustawić na talerzu i zamrozić co najmniej 4 godziny.
Obierz papierową brązową skórę z pistacji nożem do parowania, a następnie włóż orzechy do robota kuchennego i pulsuj, aż drobno zmielone.
Posypać zmielone pistacje na cieście.
* Znajdź wodę różaną w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych oraz na rynkach indyjskich i bliskowschodnich. Pistacje w łupinach są jaśniejsze od sprzedawanego typu łuskane.
Niech ciasto zmiękczyć na 5 minut w temperaturze pokojowej, aby krojenie łatwiejsze.
Jeśli masz problemy z uwolnieniem ciasta z patelni, ustaw je na miskę z gorącą wodą na kilka minut, a następnie wsuń cienki nóż między krawędź patelni a skórkę. Powinno wyskoczyć.
Dodać do przodu: gdy ciasto jest całkowicie zamrożone przez krok 3, utrzymuje się do 4 dni, podwójnie owinięte w folię. Top tuż przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "