Ciasto Z Lodami Marchewkowymi
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 3115 kalorii, 55g białka, oraz 175 g tłuszczu każdy. Na 8,32 zł za porcję, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki hickory, sól, glukozę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: wykałaczki Taśma Maskująca
W misce kuchennej z uchwytem na wiosło dodaj olej i cukier.
Dobrze wymieszać, około 1 minuty.
Dodać jajka do miski i wymieszać. Po wymieszaniu jajek przesiać suche składniki i dodać do miski.
Wymieszać do momentu włączenia. Gdy mąka zostanie wymieszana, dodaj marchew, odsączony ananas i orzechy.
Dobrze wymieszać, skrobanie po bokach miski.
Wlać mieszaninę na pełnowymiarową patelnię wyłożoną silpatem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i piec do złotego koloru, około 10 minut, obracając się w połowie drogi.
Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej, a następnie umieścić w zamrażarce do schłodzenia.
W rondlu umieść mleko, śmietanę, połowę cukru, glukozę i sól. Przynieś na wolnym ogniu.
Podczas podgrzewania, złamać żółtka i umieścić drugą połowę cukru na boku.
Umieść ser w Bain marie, który ma w pobliżu lodową kąpiel.
Gdy mleko będzie gorące, w żółtka ubijamy cukier, jajka temperujemy gorącym mlekiem i mieszamy.
Umieść go z powrotem na patelni i na średnim ogniu. Gotować lody, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył drewnianej łyżki.
Wlać anglaise do bain marie, nad serem. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie przecedzić anglaise i przecedzić przez drobne sito.
Wlać do maszyny do lodów i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 1 godzinę.
Zacznij od obierania i wyciskania około 30 marchewek. Za pomocą sokowirówki sok z marchwi daje 2 litry soku. Gotować sok z marchwi aż zredukowane do około 17 do 18 uncji. Powinno stać się grube.
Sok 1 ananas z sokowirówką, a następnie tak jak sok z marchwi, gotować, aż zredukowane do 3 1/2 uncji.
Aby rozpocząć lody, umieść mleko i śmietanę w rondlu.
Wymieszać cukier, suche mleko, suchą glukozę i stabilizator.
Wlej do mleka. Gotować mieszaninę do 185 stopni F.
Podczas podgrzewania mieszanki wlej sok z marchwi i ananasa do bain marie z kąpielą lodową.
Wlać mieszaninę na soki i całkowicie ostudzić.
Przecedzić przez chinois i umieścić w maszynie do lodów. Zamrozić na co najmniej 1 godzinę.
Z pozostałej miąższu ze startego ananasa z ciasta marchewkowego, umieścić go w blenderze i puree. Pokrój chipsy na silpat i posyp cukrem pudrem.
Rozgrzej piekarnik do 210 stopni F.
Umieść chipsy w piekarniku na co najmniej 2 godziny.
Po wyschnięciu chipsów wyjmij chipsy z piekarnika i podgrzej temperaturę.
Za pomocą małego drewnianego kołka podgrzać wióry, aż będą giętkie i obrócić wióry wokół kołka, a następnie je zdjąć. Fajne, odłożyć na bok.
Używając świeżego ananasa, obierz 2 ananasy, pokrój je i usuń rdzeń.
Umieścić go w blenderze i puree, aż będzie gładka. Przecedzić puree przez chinois.
Wymieszać cukier, pektyny i sól. Na patelni połączyć puree z cukrem i pektyną i dodać wanilię.
Gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 3 minut po tym, jak dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Odcedzić sos i umieścić w bain marie do całkowitego ostygnięcia.
Umieścić w butelce do wyciskania.
Rozgrzać masło kakaowe do rozpuszczenia w kuchence mikrofalowej.
Białą czekoladę rozgrzać osobno w kuchence mikrofalowej, aż się roztopi. Teraz, że 2 są stopione, burmix je razem i wymieszać wanilii i soli. Przecedzić przez chinois. Przechowywać w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do rozpylenia ciasta.
Umieść glukozę i kremówkę razem na małej patelni i gotuj do bladego złota.
Wlać do małej szklanej miski. Pozostawić do ostygnięcia, ale nie skonfigurować.
Podczas chłodzenia przebić 6 orzechów hickory wykałaczkami.
Umieść kawałek taśmy maskującej na krawędzi stołu lub krawędzi półki. Zanurz nakrętkę w cukrze i przyklej wykałaczkę do taśmy maskującej, aby mogła się zawiesić, a cukier kapie i ostygnie.
Tnij jak długo chcesz swoją włócznię.
Teraz, gdy ciasto jest zamrożone, wyciąć kawałki ciasta za pomocą 6-calowy pierścień ciasto. Z dużymi foremkami do ciastek wyciąć 2 kolejne okręgi o średnicy 4 cali.
Umieść pierścień na tekturze o tym samym rozmiarze. Wyłożyć pierścień kawałkiem octanu.
Połóż największy kawałek ciasta na dnie.
Łyżka do lodów serowych w misce pomocy kuchennej, aby ją zmiękczyć.
Umieścić go w torbie rurki i rury wokół podstawy ciasta i aż po bokach pierścienia. Tak więc boki pierścienia są pokryte lodami. Pozostawić do ostygnięcia 5 minut.
Łyżka marchewkowe lody w ten sam sposób, i umieścić go w torbie rurociągów.
Przykryj ciasto warstwą lodów.
Umieść go w zamrażarce na 10 minut.
Umieść kolejną warstwę ciasta i powtórz z lodami.
Umieść go w zamrażarce na 10 minut.
Polać lodami cienką warstwą sosu ananasowego. Pozostawić do zamrożenia na 10 minut.
Polać sosem warstwą lodów serowych. Zamrozić na 10 minut.
Umieść Ostatnie ciasto na, i rury lody serowe na górze, aby zakończyć. Za pomocą długiej metalowej szpatułki wygładzaj górną część. Pozostawić ciasto do zamrożenia na co najmniej 1 godzinę.
Po zamrożeniu wyciągnij ciasto, Usuń pierścień i octan. Wygładzić boki.
Przygotować ciasto spryskać sprayem z białej czekolady.
Po rozpyleniu ciasta umieść go w zamrażarce podczas temperowania czekolady.
Czekoladę temperować i rozprowadzić na arkuszu transferowym, wyciąć według uznania.
Rozgrzaną czekoladę umieścić na zewnątrz ciasta, przyklejając ją za pomocą miodu.
Dekoruj wierzch sosem ananasowym i orzechami hickory.
Podawać z sosem ananasowym.