Ciasto Z Lodami Marchewkowymi

Ciasto Z Lodami Marchewkowymi
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 3115 kalorii, 55g białka, oraz 175 g tłuszczu każdy. Na 8,32 zł za porcję, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki hickory, sól, glukozę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: wykałaczki Taśma Maskująca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1
W misce kuchennej z uchwytem na wiosło dodaj olej i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dobrze wymieszać, około 1 minuty.
3
Dodać jajka do miski i wymieszać. Po wymieszaniu jajek przesiać suche składniki i dodać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wymieszać do momentu włączenia. Gdy mąka zostanie wymieszana, dodaj marchew, odsączony ananas i orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
5
Dobrze wymieszać, skrobanie po bokach miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać mieszaninę na pełnowymiarową patelnię wyłożoną silpatem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i piec do złotego koloru, około 10 minut, obracając się w połowie drogi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej, a następnie umieścić w zamrażarce do schłodzenia.
1
W rondlu umieść mleko, śmietanę, połowę cukru, glukozę i sól. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podczas podgrzewania, złamać żółtka i umieścić drugą połowę cukru na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
3
Umieść ser w Bain marie, który ma w pobliżu lodową kąpiel.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
4
Gdy mleko będzie gorące, w żółtka ubijamy cukier, jajka temperujemy gorącym mlekiem i mieszamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Umieść go z powrotem na patelni i na średnim ogniu. Gotować lody, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wlać anglaise do bain marie, nad serem. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie przecedzić anglaise i przecedzić przez drobne sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Wlać do maszyny do lodów i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1
Zacznij od obierania i wyciskania około 30 marchewek. Za pomocą sokowirówki sok z marchwi daje 2 litry soku. Gotować sok z marchwi aż zredukowane do około 17 do 18 uncji. Powinno stać się grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Dobrej Jakości Tequili (zalecana: 100% Agawy)1 1/2 Szklanki Dobrej Jakości Tequili (zalecana: 100% Agawy)
2
Sok 1 ananas z sokowirówką, a następnie tak jak sok z marchwi, gotować, aż zredukowane do 3 1/2 uncji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Dobrej Jakości Tequili (zalecana: 100% Agawy)1 1/2 Szklanki Dobrej Jakości Tequili (zalecana: 100% Agawy)
3
Aby rozpocząć lody, umieść mleko i śmietanę w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wymieszać cukier, suche mleko, suchą glukozę i stabilizator.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Wlej do mleka. Gotować mieszaninę do 185 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Podczas podgrzewania mieszanki wlej sok z marchwi i ananasa do bain marie z kąpielą lodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
7
Wlać mieszaninę na soki i całkowicie ostudzić.
8
Przecedzić przez chinois i umieścić w maszynie do lodów. Zamrozić na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
1
Z pozostałej miąższu ze startego ananasa z ciasta marchewkowego, umieścić go w blenderze i puree. Pokrój chipsy na silpat i posyp cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzej piekarnik do 210 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Umieść chipsy w piekarniku na co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Po wyschnięciu chipsów wyjmij chipsy z piekarnika i podgrzej temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Za pomocą małego drewnianego kołka podgrzać wióry, aż będą giętkie i obrócić wióry wokół kołka, a następnie je zdjąć. Fajne, odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
Używając świeżego ananasa, obierz 2 ananasy, pokrój je i usuń rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
2
Umieścić go w blenderze i puree, aż będzie gładka. Przecedzić puree przez chinois.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wymieszać cukier, pektyny i sól. Na patelni połączyć puree z cukrem i pektyną i dodać wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
PektynaPektyna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje, około 3 minut po tym, jak dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
5
Odcedzić sos i umieścić w bain marie do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
6
Umieścić w butelce do wyciskania.
1
Rozgrzać masło kakaowe do rozpuszczenia w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2
Białą czekoladę rozgrzać osobno w kuchence mikrofalowej, aż się roztopi. Teraz, że 2 są stopione, burmix je razem i wymieszać wanilii i soli. Przecedzić przez chinois. Przechowywać w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do rozpylenia ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1
Umieść glukozę i kremówkę razem na małej patelni i gotuj do bladego złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Wlać do małej szklanej miski. Pozostawić do ostygnięcia, ale nie skonfigurować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Podczas chłodzenia przebić 6 orzechów hickory wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2
Umieść kawałek taśmy maskującej na krawędzi stołu lub krawędzi półki. Zanurz nakrętkę w cukrze i przyklej wykałaczkę do taśmy maskującej, aby mogła się zawiesić, a cukier kapie i ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
3
Tnij jak długo chcesz swoją włócznię.
1
Teraz, gdy ciasto jest zamrożone, wyciąć kawałki ciasta za pomocą 6-calowy pierścień ciasto. Z dużymi foremkami do ciastek wyciąć 2 kolejne okręgi o średnicy 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
2
Umieść pierścień na tekturze o tym samym rozmiarze. Wyłożyć pierścień kawałkiem octanu.
3
Połóż największy kawałek ciasta na dnie.
4
Łyżka do lodów serowych w misce pomocy kuchennej, aby ją zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Umieścić go w torbie rurki i rury wokół podstawy ciasta i aż po bokach pierścienia. Tak więc boki pierścienia są pokryte lodami. Pozostawić do ostygnięcia 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
6
Łyżka marchewkowe lody w ten sam sposób, i umieścić go w torbie rurociągów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
7
Przykryj ciasto warstwą lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
8
Umieść go w zamrażarce na 10 minut.
9
Umieść kolejną warstwę ciasta i powtórz z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
10
Umieść go w zamrażarce na 10 minut.
11
Polać lodami cienką warstwą sosu ananasowego. Pozostawić do zamrożenia na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Polać sosem warstwą lodów serowych. Zamrozić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
13
Umieść Ostatnie ciasto na, i rury lody serowe na górze, aby zakończyć. Za pomocą długiej metalowej szpatułki wygładzaj górną część. Pozostawić ciasto do zamrożenia na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
14
Po zamrożeniu wyciągnij ciasto, Usuń pierścień i octan. Wygładzić boki.
15
Przygotować ciasto spryskać sprayem z białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
16
Po rozpyleniu ciasta umieść go w zamrażarce podczas temperowania czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
17
Czekoladę temperować i rozprowadzić na arkuszu transferowym, wyciąć według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
18
Rozgrzaną czekoladę umieścić na zewnątrz ciasta, przyklejając ją za pomocą miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
19
Dekoruj wierzch sosem ananasowym i orzechami hickory.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
20
Podawać z sosem ananasowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy2Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy482opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO redukcji marchwi (potrzeba 30 dużych marchwi)O redukcji marchwi (potrzeba 30 dużych marchwi)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew ekologiczna (ok. 3 duże)marchew ekologiczna (ok. 3 duże)482opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO białej hartowanej czekoladzieO białej hartowanej czekoladzie482opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO maśle kakaowymO maśle kakaowym482opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO kremieO kremie8krewetki i żyłkiSerek śmietankowy lub (zalecane: genialny ser Savarin)Serek śmietankowy lub (zalecane: genialny ser Savarin)99opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO mleku suchymO mleku suchym30żółtka jajżółtka jaj4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO mące uniwersalnejO mące uniwersalnej99opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO glukozieO glukozie128opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO suchej glukozieO suchej glukozie142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO glukozieO glukozie2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)7opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO stabilizatorze do lodówO stabilizatorze do lodów198opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO lukrze kremówkiO lukrze kremówki1litrciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone482opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO mlekuO mleku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy hikoryorzechy hikory2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecałe orzechy hickory, tostycałe orzechy hickory, tosty283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO olejuO oleju7opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO pektyny NH (Znalezione w sklepach specjalistycznych)O pektyny NH (Znalezione w sklepach specjalistycznych)998opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO puree ze świeżego ananasa (2 duże złote ananasy)O puree ze świeżego ananasa (2 duże złote ananasy)99opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO redukcji ananasa (potrzeba 1 dużego ananasa)O redukcji ananasa (potrzeba 1 dużego ananasa)241opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeananas (1 duży złoty ananas)ananas (1 duży złoty ananas)1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych241opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO cukrzeO cukrze397opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO cukrze, podzielonymO cukrze, podzielonym425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO cukrzeO cukrze1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski624opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeO białej czekoladzie (polecam: Valhrona)O białej czekoladzie (polecam: Valhrona)8krewetki i żyłkiTaśma maskującaTaśma maskująca8krewetki i żyłkiWykałaczkiWykałaczki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia71
Magazyn