Ciasto z kurczakiem i porem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1230 kalorii, 43g białka, oraz 90 g tłuszczu każdy. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 292 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka masła, porów, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, Slow Cooker Chicken Tamale Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie.
Instrukcje
W dużym garnku połącz kawałki udka kurczaka, cebulę, pietruszkę, 1/2 pęczka tymianku i 3 liście szałwii i przykryj wodą. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim dużym ogniu, zmniejszyć do niskiej, przykryć, i gotować, aż kurczak będzie miękki i spadnie Kości, o 1 godzinę.
Wyjąć i zarezerwować kawałki kurczaka, odcedzić płyn do gotowania i rezerwy, i wyrzucić Pozostałe ciała stałe. Powrót gotowanie płyn do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 10 protokół. Rezerwa.
Rozdrobnić kurczaka i przenieść do dużej miski, odrzucając skórę i kości.
Usuń liście z pozostałego tymianku i drobno pokrój pozostałą szałwię. Rozpuścić 1 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pory, liście tymianku i pokrojoną szałwię. Gotować, często mieszając, aż pory zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Roztopić pozostałe masło na patelni na średnim ogniu i dodać mąkę. Gotować, często mieszając, aż mąka po prostu zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Ubijając stale, powoli dodajemy 1 1/2 szklanki płynu do gotowania i musztardę Dijon i gotujemy na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i ubić śmietaną, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać kurczakiem i porami sosem i wymieszać aż do całkowitego wlania; w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostawić mieszaninę do całkowitego ostygnięcia przed złożeniem ciasta.
Aby złożyć ciasto: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 204°. podziel ciasto francuskie na 2 kawałki i zwiń każdy kawałek w prostokąt o wymiarach 9 na 11 cali.
Umieść 1 prostokąt na wyłożonej blasze do pieczenia, a następnie umieść nadzienie na środku ciasta, pozostawiając granicę 1 cala.
Umyj brzeg z ubitym jajkiem, a następnie umieść pozostały arkusz ciasta na wierzchu. Uszczypnij krawędzie zamknięte, następnie umyj krawędzie jajkiem i złóż każdą krawędź.
Resztę ciasta posmarować jajkiem. Czubkiem noża wykonaj dwa otwory na środek, aby para mogła uciec, delikatnie zdobądź górną część ciasta.
Piec, aż ciasto jest złoty brązowy i chrupiące, o 20 protokół.
Przełożyć na półmisek i podawać.