Ciasto Z Kruszonką Jagodową
Ciasto jagodowe Crumble jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka w przybliżeniu cukru granulowanego, mąki, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy po prostu zaczyna się kolor na górze (będziesz pieczenia go więcej później), o 5 minut więcej.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W misce, połączyć płatki owsiane, mąka, brązowy cukier, 1 uncja cukru granulowanego, i ubijać razem, aż włączone.
Dodać zimne masło i wcierać suche składniki w nim między palcami, aż suche składniki i masło tworzą kruche ciasto. Schłodzić przez 30 minut.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. w dużej misce delikatnie wrzuć razem jagody i skórkę z cytryny. W małej misce ubijamy cukier i skrobię kukurydzianą i dodajemy do borówek. Wrzucić delikatnie połączyć.
Wlać mieszankę jagodową do upieczonej skorupy. Pokruszyć schłodzony płatek owsiany polewając Borówki, przykryć ciasto luźno folią i piec 20 minut, aż Borówki zaczną pękać i bąbelkować.
Wyjąć folię i piec, aż polewa zamienia się chrupiący złoty brąz, i soki jagodowe bubble całym około 15 dodatkowych minut. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.