Ciasto Z Kremem Żurawinowym
Ciasto z kremem żurawinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 522 kalorie, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, żurawinę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia sprężynowa
Rozgrzej sok pomarańczowy i cukier w małym garnku na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Przenieść do dużej miski i przechowywać w lodówce, aż tylko ostygnie, o 30 protokół.Pulse ciasteczka i migdały w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Dodać masło i pulse połączyć. Wciśnij równomiernie mieszaninę ciastek na dno 9-calowej patelni ze sprężynami. Wyczyść Robot kuchenny, a następnie dodaj żurawinę i 1/4 szklanki schłodzonego soku i puree.
Posyp żelatynę pozostałym sokiem i odstaw na 1 minutę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Dodać puree z żurawiny i wymieszać do połączenia.Ubij śmietanę w średniej misce za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej, aż dobrze się połączą.
Wlać krem żurawinowy do skórki.
Umieść na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.Wskazówka: ciasto z kremem żurawinowym można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce do momentu podania.