Ciasto z kremem żurawinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 522 kalorie, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, żurawinę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Rozgrzej sok pomarańczowy i cukier w małym garnku na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Przenieść do dużej miski i przechowywać w lodówce, aż tylko ostygnie, o 30 protokół.Pulse ciasteczka i migdały w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać masło i pulse połączyć. Wciśnij równomiernie mieszaninę ciastek na dno 9-calowej patelni ze sprężynami. Wyczyść Robot kuchenny, a następnie dodaj żurawinę i 1/4 szklanki schłodzonego soku i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Masło
Pliki Cookie
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Patelnia Springform
5
Posyp żelatynę pozostałym sokiem i odstaw na 1 minutę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Sok
6
Dodać puree z żurawiny i wymieszać do połączenia.Ubij śmietanę w średniej misce za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
żurawina
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wlać krem żurawinowy do skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Krem
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
8
Umieść na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.Wskazówka: ciasto z kremem żurawinowym można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce do momentu podania.