Ciasto Z Kremem Z Palmy Kokosowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z kremem z palmy kokosowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 543 kalorie, 14g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz rum, cukier kokosowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Z Cukrem Kokosowo-Palmowym, Ginataang ubod (serce Palmy w kremie kokosowym), oraz Budyń z tapioki z kremem kokosowym i syropem Palmowo-cukrowym.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj boki patelni do ciasta i ułóż DNA papierem do pieczenia.
Aby toast kokosowy, Ustaw talerz w pobliżu pieca.
Rozłóż kokosa w szerokiej ciężkiej patelni i stale mieszać na średnim ogniu, aż zacznie lekko zabarwić. Wyłączyć ogień w dół (gdy kokos jest gorący, łatwo się pali) i nadal mieszać, aż większość kokosa jest jasny złoty brąz z odrobiną białego. (Często zdejmuję patelnię z ognia trochę wcześnie i nadal mieszam, pozwalając pozostałemu ciepłu z patelni tostować kokosa wolniej i równomiernie.) Natychmiast zeskrobać kokosa na talerz, aby zapobiec brązowieniu i całkowicie ostudzić przed użyciem.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól, a następnie przesiać trzy razy. Odstawić.
W małej misce, ubić jajka razem krótko, aby połączyć białka i żółtka. Odstawić.
W misce miksera stojaka lub innej dużej miski, połączyć masło, cukier kokosowy, 1/3 szklanki cukru,i wanilia. Bij na średniej prędkości (lub dużej prędkości, jeśli używasz ręcznego miksera), aż będzie lekki i puszysty, od 3 do 4 minut. Ubić jajka trochę na raz, biorąc około 2 minut, aby dodać je wszystkie.
Dodaj jedną czwartą mieszanki mąki i ubijaj na małej prędkości, aż mąka nie będzie widoczna. Zatrzymać mikser i dodać jedną trzecią mleka. Beat tylko do momentu wchłonięcia. Powtórz dwa razy, dodając kolejną ćwierć mąki, a następnie kolejną trzecią mleka za każdym razem. Na koniec dodać ostatni z mąki i tosty Kokosowe. W razie potrzeby zeskrobać miskę i ubić tylko tyle, aby włączyć składniki po każdym dodaniu.
Podziel ciasto równomiernie między dwie patelnie i rozłóż je na poziomie.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 20 do 25 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojaku przez około 5 minut, następnie rozpakować i całkowicie ostudzić (po prawej stronie do góry) na stojaku.
Połącz sok z limonki, rum, wodę i 1 łyżkę cukru w małej misce, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Aby złożyć ciasto, umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
Posmaruj go około jedną trzecią syropu rumowego.
Aby zrobić nadzienie, ubij śmietanę z cukrem, aż po prostu zachowa bardzo miękki kształt powinien wydawać się lekko podkolanowany. Złożyć w (untoasted) kokosa.
Całość kremu kokosowego rozprowadzić na zwilżonej warstwie ciasta.
Drugą warstwę ciasta posmaruj połową pozostałego syropu rumowego. Połóż ciasto wilgotną stroną w dół na nadzieniu kokosowym.
Wierzch ciasta posmarować pozostałym syropem rumowym.
Ostrożnie owinąć ciasto, aby zachować jego kształt. Przechowywać w lodówce przez co najmniej kilka godzin, lub na noc, aby Kokosowe wchłonąć wilgoć z kremu.
Aby służyć, możesz po prostu przesiać cukier puder na torcie tuż przed podaniem, lub możesz pokryć ciasto karmelizowanym cukrem palmowym lub kokosowym do 3 godzin przed podaniem: jeśli używasz startego cukru palmowego, posyp go na wierzch ciasta tak równomiernie, jak to tylko możliwe. Jeśli używasz słodkiego cukru kokosowego (niemożliwego do posypania i zbyt gęstego, aby się rozprzestrzeniać), podgrzewaj go bardzo delikatnie w małym rondlu, aż będzie płynął jak miód, a następnie wylej go na wierzch ciasta i rozprowadź za pomocą rozgrzanej łopatki do lukru.
Aby karmelizować górę, przesuwaj palnik propanowy na całej powierzchni cukru, zawsze przesuwając go i zachowując wystarczającą odległość, aby uniknąć przypalenia, aż cukier stopi się, bąbelki, a na koniec zmieni kolor na czerwonawo-bursztynowy i przezroczysty. Jeśli nie dojdziesz do czerwonawego bursztynu, cukier nie stwardnieje, gdy ostygnie. Przed podaniem ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut, aby utwardzić górę; lub przechowywać w lodówce do kilku godzin i wyjąć z lodówki 30 do 60 minut przed podaniem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;