Ciasto Z Kremem Z Palmy Kokosowej

Ciasto Z Kremem Z Palmy Kokosowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z kremem z palmy kokosowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 543 kalorie, 14g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz rum, cukier kokosowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Z Cukrem Kokosowo-Palmowym, Ginataang ubod (serce Palmy w kremie kokosowym), oraz Budyń z tapioki z kremem kokosowym i syropem Palmowo-cukrowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto, umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj boki patelni do ciasta i ułóż DNA papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Aby toast kokosowy, Ustaw talerz w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
3
Rozłóż kokosa w szerokiej ciężkiej patelni i stale mieszać na średnim ogniu, aż zacznie lekko zabarwić. Wyłączyć ogień w dół (gdy kokos jest gorący, łatwo się pali) i nadal mieszać, aż większość kokosa jest jasny złoty brąz z odrobiną białego. (Często zdejmuję patelnię z ognia trochę wcześnie i nadal mieszam, pozwalając pozostałemu ciepłu z patelni tostować kokosa wolniej i równomiernie.) Natychmiast zeskrobać kokosa na talerz, aby zapobiec brązowieniu i całkowicie ostudzić przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól, a następnie przesiać trzy razy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
5
W małej misce, ubić jajka razem krótko, aby połączyć białka i żółtka. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W misce miksera stojaka lub innej dużej miski, połączyć masło, cukier kokosowy, 1/3 szklanki cukru,i wanilia. Bij na średniej prędkości (lub dużej prędkości, jeśli używasz ręcznego miksera), aż będzie lekki i puszysty, od 3 do 4 minut. Ubić jajka trochę na raz, biorąc około 2 minut, aby dodać je wszystkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier KokosowyCukier Kokosowy
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj jedną czwartą mieszanki mąki i ubijaj na małej prędkości, aż mąka nie będzie widoczna. Zatrzymać mikser i dodać jedną trzecią mleka. Beat tylko do momentu wchłonięcia. Powtórz dwa razy, dodając kolejną ćwierć mąki, a następnie kolejną trzecią mleka za każdym razem. Na koniec dodać ostatni z mąki i tosty Kokosowe. W razie potrzeby zeskrobać miskę i ubić tylko tyle, aby włączyć składniki po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Podziel ciasto równomiernie między dwie patelnie i rozłóż je na poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 20 do 25 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojaku przez około 5 minut, następnie rozpakować i całkowicie ostudzić (po prawej stronie do góry) na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
10
Połącz sok z limonki, rum, wodę i 1 łyżkę cukru w małej misce, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CukierCukier
WodaWoda
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Aby złożyć ciasto, umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
12
Posmaruj go około jedną trzecią syropu rumowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
13
Aby zrobić nadzienie, ubij śmietanę z cukrem, aż po prostu zachowa bardzo miękki kształt powinien wydawać się lekko podkolanowany. Złożyć w (untoasted) kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
KremKrem
CukierCukier
14
Całość kremu kokosowego rozprowadzić na zwilżonej warstwie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
Drugą warstwę ciasta posmaruj połową pozostałego syropu rumowego. Połóż ciasto wilgotną stroną w dół na nadzieniu kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
SyropSyrop
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
16
Wierzch ciasta posmarować pozostałym syropem rumowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
17
Ostrożnie owinąć ciasto, aby zachować jego kształt. Przechowywać w lodówce przez co najmniej kilka godzin, lub na noc, aby Kokosowe wchłonąć wilgoć z kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
KremKrem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
18
Aby służyć, możesz po prostu przesiać cukier puder na torcie tuż przed podaniem, lub możesz pokryć ciasto karmelizowanym cukrem palmowym lub kokosowym do 3 godzin przed podaniem: jeśli używasz startego cukru palmowego, posyp go na wierzch ciasta tak równomiernie, jak to tylko możliwe. Jeśli używasz słodkiego cukru kokosowego (niemożliwego do posypania i zbyt gęstego, aby się rozprzestrzeniać), podgrzewaj go bardzo delikatnie w małym rondlu, aż będzie płynął jak miód, a następnie wylej go na wierzch ciasta i rozprowadź za pomocą rozgrzanej łopatki do lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Cukier KokosowyCukier Kokosowy
Cukier PalmowyCukier Palmowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
MiódMiód
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
19
Aby karmelizować górę, przesuwaj palnik propanowy na całej powierzchni cukru, zawsze przesuwając go i zachowując wystarczającą odległość, aby uniknąć przypalenia, aż cukier stopi się, bąbelki, a na koniec zmieni kolor na czerwonawo-bursztynowy i przezroczysty. Jeśli nie dojdziesz do czerwonawego bursztynu, cukier nie stwardnieje, gdy ostygnie. Przed podaniem ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut, aby utwardzić górę; lub przechowywać w lodówce do kilku godzin i wyjąć z lodówki 30 do 60 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
20
artykuł var
21
Typ_27_data = {};
22
artykuł
23
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn