Ciasto Z Kremem Kokosowym
Ciasto z kremem kokosowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 702 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 302 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka cukru, skracania, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym, Ciasto Kokosowe Bez Gotowania, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku skorupy ciasta: aby wyrobić ciasto, wymieszaj mąkę i sól w misce do mieszania.
Pokroić w skracanie i masło blenderem lub widelcem do uzyskania konsystencji grubej mąki kukurydzianej.
Dodać zimną wodę i wymieszać, aż ciasto będzie konsekwentnie zwilżone. Uformuj ciasto w kulkę i naciśnij płasko. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut. Gdy ciasto wystygnie, rozwałkuj je na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/2 cala.
Przełożyć ciasto na 9-calową patelnię i przyciąć krawędzie. Użyj zaciskarki do ciasta, aby ozdobne krawędzie, w razie potrzeby.
Aby przygotować skorupę ciasta, Rozgrzej piekarnik do 218°. za pomocą widelca nakłuj otwory w dnie i bokach skorupy ciasta.
Piec przez 10 do 12 minut, lub aż skorupa jest złoty kolor.
Do ciasta z kremem kokosowym: w średnim rondlu na średnim ogniu połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól i stopniowo dodawaj mleko.
Mieszaj, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści i gotuj, aż mieszanina się zagotuje, ciągle mieszając.
W osobnej misce ubijamy lekko żółtka i stopniowo mieszamy do żółtek 1 szklankę gorącego mleka. Powrót mieszaniny jaj do rondla i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego i gotować 2 minuty więcej.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z wanilią i masłem, a następnie dodać kokosa.
Wlać gorącą mieszaninę napełniającą do upieczonej, schłodzonej skorupy ciasta i pozostawić do ostygnięcia. Przykryć ciasto i schłodzić, aż nadzienie się ustawi.
Aby uzyskać bitą śmietanę, ubijaj śmietanę do ubijania, aż stanie się spieniona. Stopniowo dodawać cukier puder, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Na schłodzonym cieście rozłóż bitą śmietanę.
Aby grzać orzech kokosowy, Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż 1/4 szklanki płatków kokosowych na obramowanej blasze do pieczenia i piec 5 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu, lub aż kokos zmieni kolor na złoty.
Przed podaniem udekoruj wierzch prażonym kokosem.